Παρασκευή, 14 Φεβρουαρίου 2020 16:36

Τζουμάκας από το Πήδημα: “Ανάγκη για παραγωγικές επενδύσεις”

Γράφτηκε από την

Την ανάγκη αλλαγής του παραγωγικού μοντέλου της χώρας, με έμφαση στην αντιμετώπιση της ανεργίας, στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και των παραγωγικών επενδύσεων, επεσήμανε ο Στέφανος Τζουμάκας μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, σε εκδήλωση το βράδυ της Τετάρτης στο Πήδημα.

Στην εκδήλωση Ομάδας Μελών ΣΥΡΙΖΑ Υπαίθρου Δήμου Καλαμάτας, στην ταβέρνα “Ο Μένης”, ο κ. Τζουμάκας στάθηκε στις χαμηλές τιμές του ελαιολάδου και της βρώσιμης ελιάς. Παρατήρησε ότι από πέρυσι ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρος Αραχωβίτης, διαβλέποντας τους κινδύνους, έθεσε τα θέματα αυτά στη συνάντησή του με τον τότε επίτροπο Γεωργίας Φιλ Χόγκαν και ανέφερε ότι η απάντηση του κ. Χόγκαν για τα μέτρα που μπορούν να ληφθούν, έφτασε μετά τις εκλογές στον νυν υπουργό κ. Βορίδη. “Είναι λοιπόν έκθετος ο κ. Βορίδης, που κρατούσε από τις 24 Ιουλίου του 2019 την επιστολή αυτή στο συρτάρι του και που αναφέρει ποιες είναι οι δυνατότητες στήριξης του Ελληνα ελαιοπαραγωγού και ποια εργαλεία μπορούν να χρησιμοποιηθούν, ώστε να μην χαρακτηριστεί η στήριξη αυτή ως παράνομη κρατική ενίσχυση”, δήλωσε ο κ. Τζουμάκας.

Ο Νίκος Σκορίνης, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, επικρίνοντας την κυβέρνηση της Ν.Δ. αναρωτήθηκε “πού πήγαν οι προεκλογικές δεσμεύσεις και οι υποσχέσεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη, η περιβόητη ανάπτυξη του 4%, η καταιγίδα των επενδύσεων, οι περιβόητες μπουλντόζες στο Ελληνικό, οι θέσεις εργασίας, η αύξηση του κατώτατου μισθού, οι ελαφρύνσεις για τους αδύναμους και τη μεσαία τάξη”. Παρατήρησε, επίσης, ότι “το πιο ακραίο που ετοιμάζουν είναι η κατάργηση της προστασίας της πρώτης κατοικίας”.

Μιλώντας για την επιχειρούμενη διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ ενόψει του συνεδρίου του, σημείωσε ότι “η νέα σχέση του πολίτη με την πολιτική μπορεί να οικοδομηθεί μονάχα μέσα από την αμοιβαία εμπιστοσύνη, μέσα από τη συμμετοχή”.

Στη συγκέντρωση παρευρέθηκαν και χαιρέτισαν οι πρώην βουλευτές Γιώτα Κοζομπόλη και Πέτρος Κωνσταντινέας, ενώ διαβάστηκε σύντομος χαιρετισμός του βουλευτή Μεσσηνίας κι εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Χαρίτση.