Σάββατο, 22 Φεβρουαρίου 2020 07:36

Χαρίτσης - Σπίρτζης - Αραχωβίτης από Καλαμάτα: Θα γίνουν σύντομα εκλογές και θα τις κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ” (βίντεο)

Γράφτηκε από τον
Χαρίτσης - Σπίρτζης - Αραχωβίτης από Καλαμάτα: Θα γίνουν σύντομα εκλογές και θα τις κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ” (βίντεο)

Την πεποίθηση ότι σύντομα θα γίνουν εκλογές και θα τις κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασαν χθες στην Καλαμάτα οι βουλευτές του κόμματος - τέως υπουργοί Αλέξης Χαρίτσης, Χρήστος Σπίρτζης και Σταύρος Αραχωβίτης.

Σε συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της Ν.Ε. Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησαν την κυβέρνηση της Ν.Δ. για πολιτικές Μαυρογιαλούρου και παλαιοκομματισμού, και την επέκριναν πως δεν μπορεί να υλοποιήσει καμία από τις προεκλογικές της δεσμεύσεις. Κάλεσαν την κυβέρνηση να προχωρήσει το διαγωνισμό για το Καλαμάτα - Ριζόμυλος - Πύλος - Μεθώνη, να ξεκαθαρίσει τι θα κάνει με το Καλό Νερό - Τσακώνα και με το μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο του "Μορέα", καθώς και να στηρίξει το ελαιόλαδο και τους παραγωγούς.

Το βράδυ τα τρία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ μετείχαν σε κομματική εκδήλωση στη Μεσσήνη, για τα αγροτικά, τις υποδομές και τη διεύρυνση του κόμματος.

Αναλυτικά, στη συνέντευξη ο Αλ. Χαρίτσης χαιρέτισε την απόφαση του Αρείου Πάγου που ρίχνει στο κενό την προσπάθεια πραξικοπηματικής εκτροπής για την εξέταση των προστατευομένων μαρτύρων για το σκάνδαλο Novartis. Μίλησε για το άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ στην κοινωνία “για να παρουσιάσουμε τις προτάσεις μας για μελλοντική κυβέρνηση” και παρατήρησε πως “ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να εκφράσει όλες τις αριστερές προοδευτικές αγωνίες του ελληνικού λαού. Ηρθαν πολίτες στον ΣΥΡΙΖΑ για να εκφράσουν τις προσδοκίες τους για μια άλλη πορεία για τη χώρα. Είναι κρίσιμο να απαντήσουμε σ’ όλες τις αγωνίες και να συνδιαμορφώσουμε πρόταση για αριστερή προοδευτική διακυβέρνηση”.

Ο Χρ. Σπίρτζης έκανε λόγο για επόμενη κυβέρνηση που θα μετέχει ο ΣΥΡΙΖΑ, για τρομοκράτηση και πολιτική εκτροπή από τον πρωθυπουργό που λέει ότι θα γίνουν διπλές εκλογές, και εκτίμησε πως “μία φορά θα γίνουν και θα είναι κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ”.

Κάλεσε την κυβέρνηση να ολοκληρώσει το διαγωνισμό για το Καλαμάτα - Ριζόμυλος - Πύλος - Μεθώνη και ανέφερε πως “επανέρχεται το θέμα της χάραξης, το οποίο λύθηκε από τη στιγμή που το έργο εγκρίθηκε από την Επιτροπή ΣΔΙΤ τον Απρίλιο του 2019”. Ρώτησε την κυβέρνηση τι θα κάνει και πότε θα ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός για το Καλαμάτα - Ριζόμυλος - Πύλος - Μεθώνη, τι θα κάνει με τα υδατοδρόμια και με το Πάτρα - Πύργος. Και επέκρινε την κυβέρνηση που δεν έχει ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός για την οδική ασφάλεια στο Πύργος - Καλό Νερό και ρώτησε τι θα κάνει με το Καλό Νερό – Τσακώνα. Ανέφερε ότι “την κυβέρνηση δεν τη νοιάζει να γίνουν έργα που θα ικανοποιούν τις παραγωγικές και κοινωνικές ανάγκες, αλλά για να πάρουν υπεραξία συγκεκριμένα οικόπεδα”. Είπε ότι “κάποιοι πρέπει να απολογηθούν που δεν έχουν ολοκληρωθεί τα αντιπλημμυρικά στο Δήμο Καλαμάτας” και εκτίμησε πως “αν βάλουμε τα έργα που είχε προγραμματίσει ο Χαρίτσης, τόσα έργα δεν τα είχε δει ποτέ της η Μεσσηνία”.

Ο Στ. Αραχωβίτης έκανε λόγο για κυβέρνηση αποτυχίας και εξόφλησης γραμματίων, ρώτησε “τι κάνει ο υπουργός για να στηρίξει τον ελαιοπαραγωγό και την παραγωγή” και εκτίμησε πως “αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση για 1-2 χρόνια, θα έχουμε εγκατάλειψη ελαιώνων και θα χάσουμε την ποιότητα του ελαιολάδου”. Παρατήρησε ότι το προϊόν και οι παραγωγοί χρειάζονται άμεση στήριξη, προώθηση του ελαιολάδου με ευρωπαϊκή συνεννόηση, και εθνική συνεννόηση με τη συγκρότηση Εθνικού Συμβουλίου Ελαιολάδου.

Δήλωσε ακόμη ότι “σύντομα θα έχουμε αλλαγή κυβέρνησης και ο κόσμος θα ξαναδώσει εμπιστοσύνη στον ΣΥΡΙΖΑ” και ανακοίνωσε πως στις 7 Μαρτίου στη Λάρισα, ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει αγροτικό συνέδριο για να συνδιαμορφώσει πρόγραμμα για την επόμενη μέρα. Επίσης υπενθύμισε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ενέταξε τα δίκτυα στο Φιλιατρινό φράγμα, προϋπολογισμού 40,7 εκ. ευρώ, μετά από 3 χρόνια σκληρή δουλειά για την αντιμετώπιση των γραφειοκρατικών εμποδίων και την ολοκλήρωση των μελετών.

Απαντώντας σε ερωτήσεις μας ο Χρ. Σπίρτζης είπε ότι “8 μήνες δεν έχουμε ακούσει τίποτα για τα αντιπλημμυρικά των αυτοκινητοδρόμων που είχαν μελετήσει και θα έκαναν οι παραχωρησιούχοι, όπως για την περιοχή της Καλαμάτας ο "Μορέας".

Για το Πάτρα - Πύργος υποστήριξε ότι με τη λύση που επέλεξε η κυβέρνηση της Ν.Δ. ή δεν θα ολοκληρωθεί το έργο ή δε θα γίνει αυτοκινητόδρομος.

Για το Καλό Νερό - Τσακώνα είπε ότι “ήταν σε διαπραγμάτευση για πιθανή επέκταση της σύμβασης παραχώρησης του "Μορέα". Και αν αυτό δεν προχωρούσε, θα εντασσόταν στο νέο ΕΣΠΑ. Για το νέο ΕΣΠΑ ήταν και ο δρόμος Τρίπολη - Αρχαία Ολυμπία”.

Επικρίνοντας την κυβέρνηση της Ν.Δ. ανέφερε ότι “είχαν υποσχεθεί πολλές και καλές θέσεις εργασίας, αλλά έχουμε αύξηση της ανεργίας και μείωση εξαγωγών” και πρόσθεσε μεταξύ άλλων: “Ούτε στο προσφυγικό δεν εκπληρώνονται οι προεκλογικές τους δεσμεύσεις. Δεν βλέπω να ανταποκρίνεται σε καμία από τις δεσμεύσεις της, γι’ αυτό άλλαξε τον εκλογικό νόμο με διαβούλευση 2 ημερών”.

Ο κ. Χαρίτσης είπε ότι “ο κ. Θεοδωρικάκος ψεύδεται συνειδητά για το πρόγραμμα "Φιλόδημος", δεν αντιμετώπιζε κανένα πρόβλημα χρηματοδότησης. 504 έργα βρίσκονται στον αέρα”. Παρατήρησε ότι “αυτό είναι το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα παλαιοκομματισμού” και μίλησε για έργα για όποιον παίρνει την ευχή του υπουργού και για λογικές κολλητών και κουμπάρων.

Γ.Σ.


NEWSLETTER