Τρίτη, 31 Μαρτίου 2020 21:46

Αντίδραση της “Λαϊκής Συσπείρωσης” για τις κάμερες στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Γράφτηκε από την
Αντίδραση της “Λαϊκής Συσπείρωσης” για τις κάμερες στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

 

Την τοποθέτηση καμερών στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, στο κεντρικό κτήριο στην Τρίπολη, εν μέσω πανδημίας, καταγγέλλει η “Λαϊκή Συσπείρωση” της Περιφέρειας.

Καλεί τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα, “άμεσα να ξηλώσει τις κάμερες και να εγκαταλείψει αυτές τις χαφιέδικες πρακτικές που συμπυκνώνονται στη φράση «ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται»!”. Διαφορετικά, δηλώνει πως καλεί “τις υπόλοιπες παρατάξεις της μειοψηφίας, κάθε συνάδελφο περιφερειακό σύμβουλο που σέβεται την αξιοπρέπειά του και δεν θέλει να τον παρακολουθούν, να προκαλέσουμε με υπογραφές Περιφερειακό Συμβούλιο για να πάρει αποφάσεις”.

Σε ανακοίνωσή της η “Λαϊκή Συσπείρωση” αναφέρει: “Αυτές τις μέρες και ενώ βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η πανδημία του κορονοϊού, η περιφερειακή αρχή Πελοποννήσου εγκαθιστά κάμερες παρακολούθησης στο κεντρικό κτήριο της Περιφέρειας στην Τρίπολη! Αντί όλη η προσοχή και τα μέτρα να επικεντρώνονται αυτή την κρίσιμη ώρα στην αντιμετώπιση της πανδημίας, στα μέσα και μέτρα προστασίας της υγείας και της ζωής των εργαζομένων στην Περιφέρεια, καθώς και των πολιτών που έρχονται στις υπηρεσίες για να εξυπηρετηθούν. Αντί να γίνονται στοιχειώδεις έλεγχοι στους χώρους δουλειάς, σε εργοστάσια, σε σούπερ μάρκετ και άλλες επιχειρήσεις, όπου οι εργαζόμενοι εξακολουθούν να δουλεύουν χωρίς στοιχειώδεις κανόνες, στοιβαγμένοι σε πολλές περιπτώσεις ο ένας πάνω στον άλλον. Αντίθετα το μέλημα της περιφερειακής αρχής είναι να συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή την περασμένη Πέμπτη για να δημοπρατήσει 20 ασφαλτοστρώσεις και να επιβάλει χαράτσι 100 και 200 ευρώ σε μαζικούς και λαϊκούς φορείς που θέλουν να χρησιμοποιήσουν το αμφιθέατρο της Περιφέρειας στην Καλαμάτα κ.α. Να συνεδριάσει το Περιφερειακό Συμβούλιο την περασμένη Παρασκευή για να αλλάξει εκπροσώπους σε επιτροπές παρακολούθησης προγραμματικών συμβάσεων με την «Πελοπόννησος Α.Ε.» και να επιχειρήσει να δώσει σε ημετέρους την πίτα 3,8 εκ. ευρώ από το ΕΣΠΑ για την κατάρτιση εργαζομένων! Κάτι σαν την κατάρτιση που θέλει να κάνει ο Γεωργιάδης και ο Βρούτσης στους δικηγόρους, τους γιατρούς και τους μηχανικούς! Αντί να στηριχθούν στους εργαζόμενους για να περάσουμε τα δύσκολα, απεναντίας έχουμε απόπειρες τρομοκράτησής τους, όπως έγινε πρόσφατα με τους εργαζόμενους της Π.Ε. Μεσσηνίας, αλλά προχωρούν ακόμα παραπέρα. Εγκατέστησαν στα κρυφά και μουλωχτά μέσα στο Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, κάμερες παρακολούθησης, στο κεντρικό κτήριο της Περιφέρειας στην Τρίπολη! Και μάλιστα μέσα στο κτήριο και όχι απ’ έξω, που σημαίνει ότι θέλουν να παρακολουθούν και να φακελώνουν τους εργαζόμενους, τους πολίτες που τους επισκέπτονται, ακόμα και τους πιο στενούς συνεργάτες της περιφερειακής αρχής! Και όλα αυτά όταν ακόμα δεν έχει διαλευκανθεί η υπόθεση με τους κοριούς στην Π.Ε. Μεσσηνίας, επί προηγούμενης περιφερειακής αρχής”.

 


NEWSLETTER