Πέμπτη, 21 Μαϊος 2020 18:04

Την ώρα της μάχης και της επανεκκίνησης δεν κάνεις εκλογές

Γράφτηκε από την
Την ώρα της μάχης και της επανεκκίνησης δεν κάνεις εκλογές

Γράφει ο Δρ. Παναγιώτης Ε. Τζαβάρας
Γενικός συντονιστής Νέας Δημοκρατίας Περιφέρειας Πελοποννήσου

Πέρασαν σχεδόν δέκα μήνες από τη μεγάλη νίκη της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη στις εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019. Την περίοδο αυτή συνέβησαν τόσα πολλά στη χώρα μας, αλλά και στον υπόλοιπο κόσμο, που κανείς δεν φανταζόταν!
Ποιος άραγε θα πίστευε ότι η Ελλάδα θα βίωνε τη μεγαλύτερη απειλή της εθνικής κυριαρχίας της από την Τουρκία με «όχημα» απελπισμένους φυγάδες εμπόλεμων ζωνών της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής;
Ποιος άραγε θα περίμενε ότι μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα ο πλανήτης θα υποχρεωνόταν σε ένα «lockdown» διαρκείας, από την εμφάνιση ενός άγνωστου και δολοφονικού ιού, του Covid-19;
Ποιος Ελληνας σήμερα δεν νιώθει υπερήφανος, που η χώρα μας πέτυχε δύο ομολογουμένως σημαντικότατες νίκες, που αποτελούν πρότυπο παράδειγμα διαχείρισης κρίσεων για ολόκληρη την ανθρωπότητα;
Αλλωστε, η αποτελεσματική υπεράσπιση και διαφύλαξη των ελληνικών και ευρωπαϊκών συνόρων σε μια πολύ κρίσιμη συγκυρία, όπου οι γείτονες παραβιάζουν συστηματικά το Διεθνές Δίκαιο σε βάρος της χώρας μας, υποχρέωσε ΗΠΑ και ΕΕ να της απονείμουν τα εύσημα και να λάβουν ξεκάθαρη στάση υπέρ των εθνικών συμφερόντων.
Αλλωστε, η έγκαιρη και υποδειγματική αντιμετώπιση του Covid-19 από την κυβέρνηση και η πειθαρχία που επέδειξε ο ελληνικός λαός στην τήρηση των μέτρων, ανάγκασε την παγκόσμια κοινότητα να υποκλιθεί στο μεγαλείο της ελληνικής υπευθυνότητας, γενναιότητας, συνεργασίας και αποδοτικότητας.
Είναι προφανές λοιπόν ότι οι επιλογές της κυβέρνησης έχουν δικαιωθεί πλήρως. Και το λέω αυτό γιατί θέλει πολιτικό θάρρος και παρρησία να ακολουθήσεις απόλυτα τη γνώμη των ειδικών. Και με αυτό τον τρόπο ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπενθύμισε σε όλους τι πραγματικά εστί πολιτική, πολιτικός και πολίτης.
Η κερδισμένη αξιοπιστία της χώρας και η εμπιστοσύνη που δείχνουν πλέον οι πολίτες στην κυβέρνησή τους, είναι τα δύο θετικά στοιχεία πάνω στα οποία πρέπει να οικοδομήσουμε την επόμενη ημέρα. Προφανώς και η καθημερινότητα που διαμορφώνεται δεν είναι η ίδια με την καθημερινότητα που γνωρίζαμε μέχρι σήμερα. Αυτό όμως αποτελεί ένα επιπρόσθετο κίνητρο για ταχύτερη και αποτελεσματικότερη παραγωγή πολιτικής, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό.
Επομένως, απαιτείται συνεχής εκτίμηση της κατάστασης και άμεσες επεμβάσεις εκεί και όπου πρέπει. Χρειάζεται πολυμέτωπη και δυναμική επανεκκίνηση της οικονομικής δραστηριότητας σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Χρειάζεται μία νέα συμφωνία αλήθειας. Ενα νέο restart για την οικονομία με γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας και τη στήριξη της απασχόλησης. Είμαι σίγουρος ότι παρά το γεγονός ότι οι δυσκολίες είναι πρωτόγνωρες, θα τα καταφέρουμε και αυτή τη φορά…
Επομένως, όταν η χώρα χρειάζεται επανεκκίνηση, δεν κάνεις εκλογές. Είναι ξεκάθαρο ότι δεν μπορεί να χαθούν 3 μήνες στερώντας «οξυγόνο» από την οικονομία για να κάνεις τακτικισμούς. Αλλωστε αυτό δεν είναι στο πολιτικό DNA του πρωθυπουργού μας. Οι εκλογές θα γίνουν όταν πρέπει και θα τις κερδίσει και πάλι ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Και ξέρετε γιατί; Διότι κατάφερε μέσα από την κρίση να αποκαταστήσει τη σχέση εμπιστοσύνης πολιτών - πολιτικών.


NEWSLETTER