Δευτέρα, 29 Ιουνίου 2020 22:49

Ο Βελόπουλος για αποδυνάμωση πυροσβεστικής δύναμης της Μεσσηνίας

Γράφτηκε από την

 

Το ζήτημα της αποδυνάμωσης της πυροσβεστικής δύναμης της Μεσσηνίας, λόγω μεταθέσεων των υπαλλήλων του Πυροσβεστικού Σώματος, θέτει ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος με ερώτησή του προς τους υπουργούς Προστασίας του Πολίτη και Εσωτερικών.

Στην ερώτησή του παρατηρεί ότι “σοβαρά προβλήματα ενδέχεται να αντιμετωπίσει η απρόσκοπτη και αποτελεσματική λειτουργία της αντιπυρικής προστασίας στη Μεσσηνία. Δημοσιεύματα αναφέρουν ότι 26 πυροσβεστικοί υπάλληλοι μετατίθενται, προκειμένου να επανδρώσουν υπηρεσίες της νησιωτικής και υπόλοιπης ηπειρωτικής χώρας. Επισημαίνεται, μάλιστα, ότι οι ως άνω υπάλληλοι αποχωρούν από τις υπηρεσίες του νομού εντός της αντιπυρικής περιόδου”.
Ο κ. Βελόπουλος ρωτά τους υπουργούς:

“1) Με ποιον τρόπο προτίθεσθε να ανακτήσετε την επιχειρησιακή ετοιμότητα του Πυροσβεστικού Σώματος στη Μεσσηνία, μετά τη μετάθεση τόσο μεγάλου αριθμού πυροσβεστών;

2) Προτίθεσθε να μεριμνήσετε για την άμεση αντικατάσταση των ως άνω μετατεθέντων, λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι η Μεσσηνία είναι ο πέμπτος κατά σειρά νομός πανελλαδικά σε αριθμό συμβάντων πυρκαγιάς στη χώρα;”.