Τετάρτη, 02 Σεπτεμβρίου 2020 19:22

Απάντηση σε Σακοράφα για  Καλό Νερό – Τσακώνα

Γράφτηκε από την

“Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών εξετάζει εναλλακτικές δυνατότητες για τη χρηματοδότηση και υλοποίηση του τμήματος Καλό Νερό – Τσακώνα”.

Με αυτά τα λόγια απάντησε ο υπουργός Υποδομών Κώστας Καραμανλής σε ερώτηση της βουλευτή του ΜέΡΑ25 Σοφίας Σακοράφα, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι η απόφαση θα ληφθεί μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ένταξης του Πάτρα – Πύργος στη σύμβαση της Ολυμπίας Οδού.

Ο κ. Καραμανλής στην απάντησή του επισημαίνει ότι αν ο αυτοκινητόδρομος κατασκευαστεί με σύμβαση παραχώρησης, οι συνοδευτικές τεχνικές μελέτες θα συνταχθούν από τον παραχωρησιούχο. Αναλυτικά η απάντηση του υπουργού:

“Το συγκεκριμένο έργο του οδικού τμήματος Καλό Νερό – Τσακώνα περιλαμβάνεται ήδη στο σχεδιασμό του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, όπως αποτυπώνεται στην 1η Αναθεώρηση του Στρατηγικού Πλαισίου Επενδύσεων Μεταφορών (ΣΠΕΜ) 2014-2025.

Επιπρόσθετα, ο σχεδιασμός των έργων που θα προταθούν προς χρηματοδότηση κατά την επόμενη Προγραμματική Περίοδο 2021-2027 είναι σε εξέλιξη, σύμφωνα με το υπό διαπραγμάτευση Κανονιστικό Πλαίσιο και με τους Στόχους Πολιτικής της νέας Προγραμματικής Περιόδου 2021-2027.

Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών εξετάζει εναλλακτικές δυνατότητες για τη χρηματοδότηση και υλοποίηση του τμήματος Καλό Νερό – Τσακώνα, για το οποίο υφίστανται εγκεκριμένοι περιβαλλοντικοί όροι και μελέτη οδοποιίας. Στο μέτρο που το υπόψη τμήμα ενταχθεί σε σύμβαση παραχώρησης δεν απαιτείται η προκήρυξη συνοδών τεχνικών μελετών που αναφέρονται στη σχετική ερώτηση, καθόσον ο

κατασκευαστικός κίνδυνος αναλαμβάνεται πλήρως από τον παραχωρησιούχο.

Σε κάθε περίπτωση η οριστική απόφαση για τη κατασκευή του υπόψη τμήματος θα ληφθεί μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ένταξης του τμήματος Πάτρα – Πύργος στη σύμβαση παραχώρησης της Ολυμπίας Οδού”.