Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου 2020 15:54

Ερώτηση Βελόπουλου για ζημιές σε σταφίδες στη Μεσσηνία

Ερώτηση προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη, με θέμα “Ζημιές σε σταφίδες και αμπέλια στη Μεσσηνία και στην Κοζάνη”, κατέθεσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος.

Χαρακτηριστικά αναφέρει ότι “σύμφωνα με καταγγελίες καλλιεργητών σταφιδοπαραγωγών και αμπελοπαραγωγών από την Κοζάνη και τη Μεσσηνία και με δημοσίευμα ηλεκτρονικού Τύπου, αναρτημένο στις 29 Ιουλίου 2020, εκτενείς καταστροφές προξενήθηκαν από αγέλες άγριων και ημιάγριων χοίρων, σε καλλιέργειες στην περιοχή της Κοζάνης και στα αμπέλια και στις σταφίδες στην Δημοτική Ενότητα Χιλιοχωρίων, Δήμου Πύλου-Νέστορος. Αναφερόμενος στις ζημιές, ο Αγροτικός Σύλλογος Χανδρινού και περιφέρειας τονίζει ότι η οργή και η αγανάκτηση των αγροτών είναι έκδηλη, βλέποντας ότι, το εισόδημά τους μηδενίζεται, λόγω των άνω καταστροφών, οι οποίες, σε κάποια κτήματα, φτάνουν και στο 100%”.
Ο κ. Βελόπουλος ρωτάει τον υπουργό: “1. Προτίθεσθε να λάβετε μέτρα προστασίας των καλλιεργητών, των αμπελουργών και των σταφιδοπαραγωγών των προαναφερθέντων περιοχών από τις επιδρομές αγριόχοιρων; 2. Διατίθεσθε να προβείτε στην άμεση αποζημίωση των ως άνω πληγέντων αγροτών, προκειμένου να εξασφαλισθεί το βιοποριστικό τους εισόδημα και να ενισχυθούν οι εν λόγω ζημιωθέντες με μέτρα προστασίας της περιουσίας τους, έναντι μελλοντικών επικείμενων επιδρομών αγριόχοιρων;”.