Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2021 17:50

Η ΚΝΕ Μεσσηνίας για την απαγόρευση συγκεντρώσεων

Γράφτηκε από την
Η ΚΝΕ Μεσσηνίας για την απαγόρευση συγκεντρώσεων


Την κυβέρνηση επικρίνει το Τομεακό Συμβούλιο Μεσσηνίας της ΚΝΕ για την αστυνομική απαγόρευση των συγκεντρώσεων άνω των 100 ατόμων, αναφέροντας ότι “ο αυταρχισμός και η καταστολή είναι μόνιμο συστατικό στοιχείο της πολιτικής της”.

Χαρακτηριστικά το Συμβούλιο της ΚΝΕ σημειώνει ότι “η αστυνομική απαγόρευση των συγκεντρώσεων άνω των 100 ατόμων, σε μια περίοδο μάλιστα που η κυβέρνηση υλοποιεί σωρηδόν μέτρα που προκαλούν δικαιολογημένες αντιδράσεις, όπως το σχέδιο του υπουργείου Παιδείας, είναι πολιτική επιλογή και ομολογία ότι ο αυταρχισμός και η καταστολή είναι μόνιμο συστατικό στοιχείο της πολιτικής της.
Ολα τα υπόλοιπα περί προστασίας της δημόσιας υγείας είναι παραμύθια, όταν η κυβέρνηση με δική της ευθύνη δεν έχει εξασφαλίσει τα μέτρα προστασίας σε χώρους δουλειάς, εκπαίδευσης, μέσα μεταφοράς κ.α. και όταν πλέον έχει αποδειχθεί ότι οι συγκεντρώσεις δεν ευθύνονται για τη διάδοση του ιού, αφού οι πρώτοι που τηρούν τα μέτρα προστασίας είναι αυτοί που τα διεκδικούν, δηλαδή οι εργαζόμενοι, οι φοιτητές, οι εκπαιδευτικοί, οι μαθητές και οι γονείς τους”.


NEWSLETTER