Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου 2021 18:09

ΜέΡΑ 25 Καλαμάτας για τις αστοχίες της κυβέρνησης

Γράφτηκε από την
ΜέΡΑ 25 Καλαμάτας για τις αστοχίες της κυβέρνησης

“Α-λήθεια, στερητικό α- και λήθη (λησμονιά), να μην ξεχνάμε, είναι η τελευταία ευκαιρία μας”, επισημαίνει η Ομάδα Βάσης του ΜέΡΑ 25 Καλαμάτας.

Επικρίνοντας τη σημερινή κυβέρνηση και τις προηγούμενες μνημονιακές, εκτιμά πως “υπάρχει άλλη οδός προς όφελος των πολλών και όχι της ολιγαρχίας”.
Σε ανακοίνωσή της αναφέρει χαρακτηριστικά: “Οι αστοχίες της κυβέρνησης, η έλλειψη σοβαρού προγραμματισμού και οι τοξικές πολιτικές από τις οποίες η πλειοψηφία των πολιτών υποφέρει, δεν είναι θέμα ανικανότητάς της, χωρίς βεβαίως να το αποκλείουμε. Η παρούσα κυβέρνηση, όπως και όλες οι προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις από το 2010 και μετά, μετέτρεψαν τη χώρα σε μια φυλακή χρέους. Η οικονομική και κοινωνική καταστροφή της χώρας μας έγινε ευκαιρία για τα εγχώρια και μη αρπακτικά να βάλουν πρώτα χέρι στη δημόσια περιουσία και, σήμερα, εν μέσω υγειονομικής πανδημίας, να ολοκληρώσουν το έργο τους, λεηλατώντας και ό,τι απέμεινε στους μικρομεσαίους. Η Ελλάδα εισέρχεται στη δεύτερη, συνεχόμενη, δεκαετία της οικονομικής και ανθρωπιστικής κρίσης και οφείλουμε στον εαυτό μας και τα παιδιά μας να θυμηθούμε πώς φθάσαμε ως εδώ και πώς θέλουμε να συνεχίσουμε, για να μην σπαταλήσουμε άλλο χρόνο.
Μας δίνεται μία τελευταία ευκαιρία να αποφασίσουμε: 1. Αντέχουμε ένα 5ο μνημόνιο; 2. Εμπιστευόμαστε το πολιτικό προσωπικό που μας έφερε ως εδώ να αναλάβει τις τύχες μας; 3. Συμφωνούμε με την πολιτική "ναι σε όλα"; 4. Αυτή είναι η Ελλάδα που οραματιζόμαστε;
Το πιο εύκολο είναι να υποκύψουμε στο θυμό ή στην απόγνωση, πιστεύοντας ότι όλοι είναι ίδιοι και δεν υπάρχει εναλλακτική. Υπάρχει όμως άλλη οδός προς όφελος των πολλών και όχι της ολιγαρχίας, προς όφελος των επόμενων γενεών και όχι εις βάρος τους, προς όφελος της χώρας κι όχι των αρπακτικών που τη λυμαίνονται. Χρειάζεται ενημέρωση, ενεργοποίηση και ανυπακοή στις παράλογες πολιτικές που ερημοποιούν τη χώρα και χρειάζεται να είμαστε όλοι μαζί. Το επόμενο διάστημα το ΜεΡΑ25 θα θυμηθεί τα προηγούμενα 4 μνημόνια και θα προτείνει ρεαλιστικές λύσεις”.


NEWSLETTER