Δευτέρα, 08 Μαρτίου 2021 08:30

Σήμερα τα αποτελέσματα των εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας

Γράφτηκε από την
Σήμερα τα αποτελέσματα των εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας

 

Ολοκληρώθηκαν χθες οι εκλογές για την ανάδειξη της νέας 27μελούς Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Μεσσηνίας, όμως η καταμέτρηση θα γίνει σήμερα, οπότε και θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα.

Και αυτό γιατί λόγω της απαγόρευσης των μετακινήσεων εξαιτίας του κορονοϊού, δεν βρέθηκε χθες νόμιμος τρόπος να μεταφερθούν στην Καλαμάτα, στην κεντρική εφορευτική επιτροπή, τα ψηφοδέλτια από τις κάλπες της περιφέρειας.

Εκτός από την Καλαμάτα, κάλπες είχαν στηθεί στη Θουρία, τη Μεσσήνη, την Κορώνη, την Πύλο, τους Γαργαλιάνους, τα Φιλιατρά, την Κυπαρισσία, το Κοπανάκι, τον Μελιγαλά και την Καρδαμύλη. Ψήφισαν μόλις 173 άτομα - αντιπρόσωποι των οργανώσεων μελών, που αναδείχθηκαν με εκλογές, από τους οποίους οι 89 στην Καλαμάτα.

Στην εσωκομματική αναμέτρηση του ΣΥΡΙΖΑ στη Μεσσηνία αναμετρήθηκαν οι υποστηρικτές της ευρείας διεύρυνσης του κόμματος, όπως τη θέλει ο πρόεδρος Αλέξης Τσίπρας και της ελεγχόμενης διεύρυνσης, με όρια που δεν θα αφήνουν το κόμμα να ξεφύγει από τις αρχές του, ενώ δεν έλειψε και το βλέμμα στο επόμενο βουλευτικό ψηφοδέλτιο στο νομό. Από το αποτέλεσμα, από το ποια τάση θα επικρατήσει, θα εξαρτηθεί η ανάδειξη του συντονιστή, που μπορεί να είναι νέο πρόσωπο ή παλιό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ.

Να επισημάνουμε ότι για την εκλογή της Ν.Ε. έχουν καθοριστεί ποσοστώσεις και από τα 27 τα 7 θα είναι νέα μέλη και οι 9 γυναίκες, εκτός και αν με το αποτέλεσμα καταφέρουν να εκλεγούν περισσότερα νέα μέλη και γυναίκες.

Να υπενθυμίσουμε ότι υποψήφιοι για τη νέα Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ ήταν οι: Αγγελόπουλος Παναγιώτης, Αθανασόπουλος Παναγιώτης, Αλεξοπούλου Ελένη, Αναστασόπουλος Χρήστος, Βασιλάκη Γεωργία, Βασιλόπουλος Βασίλης, Γεωργακαράκου Χρυσούλα, Γεωργακοπούλου Αγγελική, Γιαλελής Γιώργος, Γκόνης Γιάννης, Γκόνης Κώστας, Γκούζος Νίκος, Δριμή Χριστίνα, Δρούλιας Αναστάσιος, Ζαφειράκης Γιώργος, Ζαφειράκης Κώστας, Ζευγίτης Παναγιώτης, Ζόμπολος Χρήστος, Ζώης Βασίλης, Θεοφιλόπουλος Γιάννης, Καίσαρης Βασίλης, Κιουρή Χαρά, Κισκήρας Χρήστος, Κορομηλάς Ηλίας, Κούβελας Γιώργος, Λαγωνικάκου Ναυσικά, Λεβέντης Μάκης, Λυμπερόπουλος Στάθης, Μάκαρης Μανώλης, Μακρής Γιώργος, Ματσατσίνης Γιάννης, Μαυροειδάκου Θεώνη, Μιχαήλ Μιχάλης, Μούστου Χριστίνα, Μπακολέα Στέλλα, Μπεχράκης Σταμάτης, Μπιτσάνης Γιάννης, Παναγούλιας Παναγιώτης, Πατσαρίνος Νίκος, Πετρόγιαννης Αντώνης, Πετρόπουλος Παναγιώτης, Σπυρόπουλος Στέλιος, Ταυλαρίου Αγγελική, Τσορώνης Κώστας, Τσώνης Γρηγόρης, Φάσσου Γεωργία.


NEWSLETTER