Πέμπτη, 25 Μαρτίου 2021 21:32

ΚΙΝΑΛ Μεσσηνίας για προβλήματα εστίασης

Γράφτηκε από την

 

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Μεσσηνίας του Κινήματος Αλλαγής στηρίζει και θα προωθήσει στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κινήματος τα αιτήματα των καταστημάτων εστίασης της Καλαμάτας και ολόκληρου του Νομού Μεσσηνίας.

Αυτό σημειώνει η Ν.Ε. με αφορμή τη συνάντηση εργασίας με τον Σύλλογο Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής Καλαμάτας. Αναφέρει ότι “ο ρόλος της εστίασης είναι σημαντικότατος στην Καλαμάτα και σε κάθε δήμο της Μεσσηνίας, που αποτελεί ολόκληρη μια τουριστική περιοχή” και παρατηρεί: “Θα στηρίξουμε και θα προωθήσουμε τα αιτήματα του Συλλόγου Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής Καλαμάτας στη Βουλή για: Μείωση του ΦΠΑ στο 6% τουλάχιστον για το 2021. Ενταξη του κλάδου στο ΕΣΠΑ. Κούρεμα των οφειλών που δημιουργήθηκαν μέσα στην κρίση της πανδημίας του κορονοϊού. Την απαγόρευση εξώσεων και την επιδότηση παγίων δαπανών. Την επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών για τους μήνες που παραμένει κλειστός ο κλάδος. Πρόσβαση στον τραπεζικό δανεισμό με κρατικές εγγυήσεις. Ολα αυτά θεωρούμε ότι πρέπει να γίνουν άμεσα πράξη, ώστε να μην υπάρξουν λουκέτα την επόμενη μέρα από την πανδημία”.

Η Ν.Ε. του ΚΙΝΑΛ Μεσσηνίας δηλώνει ότι “θα είναι δίπλα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που δεν πρέπει να αφεθούν στην τύχη τους και να ληφθούν στοχευμένα μέτρα στήριξης που είναι απαραίτητα για την επανεκκίνηση των οικονομικών δραστηριοτήτων τους”.