Πέμπτη, 06 Μαϊος 2021 10:52

Ο ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας για τον εορτασμό Πρωτομαγιάς

Γράφτηκε από την
Ο ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας για τον εορτασμό Πρωτομαγιάς


“Οχι στην κατάργηση του 8ώρου, όχι στη διάλυση των εργασιακών δικαιωμάτων”, επισημαίνει η Νομαρχιακή Επιτροπή Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία και καλεί τους πολίτες να πάρουν μαζικά μέρος στην απεργιακή συγκέντρωση που διοργανώνουν τα συνδικάτα και η ΑΔΕΔΥ, σήμερα, στις 9.30 το πρωί, στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας.


Σε ανακοίνωσή της παρατηρεί πως “ο φετινός εορτασμός της Εργατικής Πρωτομαγιάς εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού συμπίπτει χρονικά με το πιο βάρβαρο νομοσχέδιο της κυβέρνησης της Ν.Δ., η οποία εργαλειοποιεί πλήρως τις δύσκολες αυτές συνθήκες προς όφελος των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων. Η κυβέρνηση με τις αντεργατικές ρυθμίσεις της θέλει να μας γυρίσει 135 χρόνια πίσω, καταργώντας το 8ωρο, θεσμοθετώντας απλήρωτες υπερωρίες, αυξάνοντας το ετήσιο όριο υπερωριακής απασχόλησης, προωθώντας τις ατομικές συμβάσεις αντί των επιχειρησιακών συλλογικών συμβάσεων και απελευθερώνοντας τις καταχρηστικές απολύσεις”.
Η Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι “ο κόσμος της εργασίας και η μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία δεν πρόκειται να επιτρέψουν στην κυβέρνηση - εντολοδόχο των συμφερόντων μιας μικρής ελίτ να διαλύσει κατακτήσεις ενός αιώνα και να μας οδηγήσει στην πλήρη επικράτηση της εργασιακής ζούγκλας. Με οδηγό την Εργατική Πρωτομαγιά θα παλέψει με ενότητα και αλληλεγγύη για το δικαίωμα σε εργασία με ανθρώπινους όρους και αξιοπρεπή αμοιβή, με διασφάλιση της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων. Για το δικαίωμα στην προσωπική και οικογενειακή ζωή. Για ισχυρό δημόσιο σύστημα υγείας και παιδείας, για ισχυρό κοινωνικό κράτος. Για περισσότερη δημοκρατία και κοινωνική δικαιοσύνη”.


NEWSLETTER