Παρασκευή, 23 Ιουλίου 2021 21:10

Στην Καλαμάτα η Γεννηματά: "Αλλαγή πολιτικών συσχετισμών για προοδευτική διακυβέρνηση" (βίντεο)

Γράφτηκε από τον
Στην Καλαμάτα η Γεννηματά: "Αλλαγή πολιτικών συσχετισμών για προοδευτική διακυβέρνηση" (βίντεο)

 

“Είναι αναγκαίο να υπάρξει στη χώρα προοδευτική διακυβέρνηση μέσα από την αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών, με την προϋπόθεση το Κίνημα Αλλαγής να είναι πρωταγωνιστής”, τόνισε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά στη συνάντησή της, χθες το μεσημέρι, με τη διοίκηση του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας.

Επικρίνοντας την κυβέρνηση, η κ. Γεννηματά παρατήρησε ότι “αυτή τη διετία, στη σκιά της πανδημίας, η κυβέρνηση Μητσοτάκη κτίζει μια Ελλάδα για λίγους” και πρόσθεσε πως “γίνεται μια βίαιη αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου, όχι στην κατεύθυνση που θα έπρεπε, στη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και της εγχώριας αγοράς για να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας, αλλά στην κατεύθυνση να συγκεντρωθούν περισσότερες επιχειρήσεις στα χέρια κάποιων λίγων, μιας επιχειρηματικής και κομματικής ελίτ”.

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ εκτίμησε ότι θα οδηγηθούμε σε κοινωνικές ανακατατάξεις και σε ανατροπή των πολιτικών συσχετισμών και ανέφερε πως το ΚΙΝΑΛ “είναι η μόνη προοδευτική δύναμη που έχει ένα διαφορετικό αφήγημα για τη χώρα απέναντι στις συντηρητικές και οπισθοδρομικές πολιτικές που εφαρμόζονται αυτά τα 2 χρόνια”.

Απευθυνόμενη σε κάθε προοδευτικό πολίτη και της πατρίδας της, της Μεσσηνίας, όπως ανέφερε, που ονειρεύεται κι ελπίζει σε μια κοινωνία δικαιοσύνης, ευημερίας και προκοπής, τον κάλεσε να στηρίξει το ΚΙΝΑΛ “και να πετύχουμε τη νέα αλλαγή που χρειάζεται η Ελλάδα”.

Καλωσορίζοντας την κ. Γεννηματά, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Βαγγέλης Ξυγκώρος την ευχαρίστησε που το ΚΙΝΑΛ προώθησε τις προτάσεις του επιχειρηματικού κόσμου στη Βουλή και στα αρμόδια υπουργεία. Επεσήμανε ότι το χειμώνα που έρχεται, πρέπει να ληφθούν γενναίες αποφάσεις, με πολιτικές για να αποφευχθούν τσουνάμι λουκέτων και πολλά άλλα θέματα κοινωνικής συνοχής. “Πρέπει όλο το πολιτικό προσωπικό μαζί με μας, με τους φορείς να συντονιστούμε για να καταφέρουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα”, παρατήρησε ο κ. Ξυγκώρος.

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ ζήτησε μέτρα στήριξης της αγοράς και της μικρομεσαίας επιχείρησης, γιατί “υπάρχει σοβαρότατος κίνδυνος μικρομεσαίες επιχειρήσεις που άντεξαν όλα τα προηγούμενα χρόνια, να καταρρεύσουν σήμερα, δεδομένου ότι η ρευστότητα μέσω των τραπεζών δεν έφθασε ποτέ σε αυτούς που την είχαν ανάγκη. Αφέθηκαν από την κυβέρνηση ασύδοτες να χρηματοδοτήσουν τους καλούς και μεγάλους πελάτες και τα χρήματα συνήθως κατέληγαν σε νέες καταθέσεις”.

Την κ. Γεννηματά συνόδευαν ο γραμματέας του ΚΙΝΑΛ Μανώλης Χριστοδουλάκης και ο εκπρόσωπος Τύπου Παύλος Χρηστίδης, ενώ στη συνάντηση στο Επιμελητήριο παρέστη και ο γραμματέας της Ν.Ε. Μεσσηνίας Δημήτρης Ανδριανόπουλος.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΣΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ

Εθιμοτυπική επίσκεψη στον μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομο πραγματοποίησε χθες η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά, στο πλαίσιο περιοδείας της στην Καλαμάτα.

Η κ. Γεννηματά προσερχόμενη στο μητροπολιτικό μέγαρο εξέφρασε τη χαρά της για το ξεκίνημα της καμπάνιας του ΚΙΝΑΛ για τον εμβολιασμό από τον τόπο καταγωγής της, τη Μεσσηνία. Παράλληλα, εξέφρασε την ικανοποίησή της για τη συνάντησή της με τον μητροπολίτη Μεσσηνίας, ο οποίος, όπως τόνισε, από την πρώτη στιγμή τάχθηκε ξεκάθαρα υπέρ του εμβολιασμού.

Από την πλευρά του, ο μητροπολίτης ανέφερε ότι θα πρέπει όλοι να συμβάλουν στον αγώνα υπέρ του εμβολιασμού, μη υπακούοντας σε συνωμοσιολόγους και διχαστές της κοινωνίας. Τόνισε δε ότι όλα τα δημοκρατικά κόμματα του Ελληνικού Κοινοβουλίου οφείλουν να συναινέσουν και να συμπορευθούν, αφού αυτή την περίοδο το μόνο που προέχει είναι η υγεία όλων. Καταλήγοντας, ανέφερε ότι στην μετά κορονοϊό εποχή όλα θα έχουν αλλάξει σε ατομικό και κοινωνικό επίπεδο, αλλά και σε αυτό της λειτουργίας των θεσμών.

Στη συνέχεια, η κ. Γεννηματά ενημερώθηκε για το έργο της τοπικής Εκκλησίας, ενώ αντάλλαξε απόψεις με τον σεβασμιώτατο και για άλλα θέματα της επικαιρότητας.

Τέλος, ο κ. Χρυσόστομος ευχαρίστησε την κ. Γεννηματά για την επίσκεψή της, της ευχήθηκε υγεία και κάθε επιτυχία στο πολυεύθυνο έργο της.

Γ.Σ.


NEWSLETTER