Τετάρτη, 11 Αυγούστου 2021 12:00

Ο Μενέλαος Γερονικολός για τις πυρκαγιές στη Μεσσηνία

Γράφτηκε από την
Ο Μενέλαος Γερονικολός για τις πυρκαγιές στη Μεσσηνία

 

“Οι πυρκαγιές που κατέκαψαν χιλιάδες στρέμματα στο Δήμο Οιχαλίας και στο Δήμο Πύλου - Νέστορος αποτελούν μια από τις μεγαλύτερες καταστροφές που έχει συμβεί στη Μεσσηνία” σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο Μενέλαος Γερονικολός, υποψήφιος βουλευτής Μεσσηνίας και μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής.

Αφού σχολιάζει ότι “το πολυδιαφημισμένο επιτελικό κράτος της κυβέρνησης της Ν.Δ. έγινε παρανάλωμα του πυρός μέσα σε λίγες ώρες. Το θέαμα και η πολιτική διαχείριση του πρωθυπουργού ήταν τραγική”, αναφέρει πως “σε τοπικό επίπεδο, οι καταστροφικές πυρκαγιές απέδειξαν με οδυνηρό τρόπο ότι η Μεσσηνία δεν διαθέτει κανένα σχέδιο αντιπυρικής προστασίας, δεν διαθέτει τις αναγκαίες υποδομές, προκειμένου να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις και τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής”.

Επικρίνοντας τους βουλευτές Μεσσηνίας της Ν.Δ. σχολιάζει ότι “το θέαμα κυβερνητικών βουλευτών του νομού να κάνουν βόλτες στα μέτωπα των πυρκαγιών, να φωτογραφίζονται δίπλα στις στάχτες για επικοινωνιακούς λόγους, να υπόσχονται, ακόμα και την ώρα της καταστροφής, αεροπλάνα και πυροσβεστικά οχήματα στους συμπολίτες μας που έχαναν το βιός τους, ήταν εξοργιστικό”.

Ο κ. Γερονικολός σημειώνει ότι “πρέπει άμεσα, για τις περιοχές που επλήγησαν από τις πυρκαγιές, να σχεδιαστεί και υλοποιηθεί ένα ειδικό σχέδιο για την ανασυγκρότησή τους. Πρέπει άμεσα να υπάρξει μια γενναία οικονομική πολιτική, που όχι μόνο θα αποζημιώσει τους πληγέντες, αλλά θα τους δώσει κίνητρα και οικονομικές δυνατότητες, προκειμένου να επενδύσουν στον τόπο τους. Πρέπει άμεσα να υπάρξει μια ισχυρή χρηματοδότηση της τοπικής αυτοδιοίκησης, προκειμένου να προχωρήσουν γρήγορα έργα υποδομών τόσο αντιπυρικής όσο και αντιπλημμυρικής θωράκισης, προκειμένου οι τόποι μας να επιτέλους να προστατευτούν”. Τέλος, καλεί τους βουλευτές του νομού, “τόσο της Ν.Δ. όσο και του ΣΥΡΙΖΑ, να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων, να σταματήσουν τα επικοινωνιακά και μικροπολιτικά παιχνίδια, να διεκδικήσουν τα αυτονόητα για τον τόπο τους”.


NEWSLETTER