Τετάρτη, 24 Νοεμβρίου 2021 01:23

Καλαμάτα: Δυναμική συγκέντρωση Ανδρουλάκη για αναγέννηση της δημοκρατικής παράταξης (βίντεο-φωτογραφίες)

Γράφτηκε από την

Στην ανάγκη να αναγεννηθεί η παράταξη, να ξαναγίνει λαϊκό κίνημα αγκαλιάζοντας όλες τις γενιές και αποτελώντας το κόμμα-ασπίδα στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ελληνικός λαός, στάθηκε το βράδυ της Τρίτης ο Νίκος Ανδρουλάκης στην ομιλία του στη γεμάτη κόσμο αίθουσα “Αλ. Κουμουνδούρος” στο Διοικητήριο της Καλαμάτας.

Ο υποψήφιος πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής - ΠΑΣΟΚ, ευρωβουλευτής, έκανε ακόμη λόγο για σύγκρουση “με μικρά και μεγάλα συμφέροντα που κρατάνε την πατρίδα μας πίσω”. Για την Πελοπόννησο τόνισε πως μπορεί να γίνει η Τοσκάνη της Ελλάδας και να αναπτυχθεί με διασύνδεση του τουριστικού με τον αγροτικό τομέα. Τόνισε επίσης πως η πρώτη μεγάλη νίκη θα έρθει στις 12 Δεκεμβρίου, αλλά η τεράστια νίκη θα έρθει στις επόμενες βουλευτικές εκλογές.

Ξεκινώντας την ομιλία του σημείωσε ότι “σε όλα τα κρίσιμα θέματα για τη χώρα, με βασικό παράδειγμα την πανδημία, φαίνεται η ανάγκη του ορθού λόγου, του ρεαλισμού, της συνέπειας, της εθνικής συνεννόησης. Χαρακτηριστικά τα οποία εμείς θα πρέπει να θέσουμε δυναμικά στο προσκήνιο, αν θέλουμε να ανακάμψουμε. Για να καταλάβουν οι πολίτες ότι δεν χρειάζονται κόμματα που είναι ευχάριστα, που κάνουν δημοσκοπικές πολιτικές προσεγγίσεις ή παίρνουν αποφάσεις βάσει του ορίζοντα των επόμενων βουλευτικών εκλογών. Αλλά κόμματα που παίρνουν αποφάσεις προς όφελος του λαού, των αδύναμων και της πατρίδας μας. Αυτό είναι το χαρακτηριστικό της Δημοκρατικής Παράταξης που έκανε το ΠΑΣΟΚ πρωταγωνιστή. Και πρέπει να το αναδείξουμε μέσα από ένα αξιόπιστο ανθρώπινο δυναμικό, μέσα από ένα σύγχρονο, σοσιαλδημοκρατικό πρόγραμμα και μέσα από μια σχέση νέας εμπιστοσύνης με τον ελληνικό λαό, να πάρουμε ένα καθαρό, μεγάλο διψήφιο ποσοστό στις επόμενες βουλευτικές εκλογές”.

Αναφέρθηκε επίσης στη “σημαντική παρακαταθήκη της αείμνηστης προέδρου μας, Φώφης Γεννηματά, που είναι η ενότητα, την οποία πρέπει να διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού για να μην ξαναζήσουμε φαινόμενα όπως το 2017 που κάποιοι ήρθαν στις εκλογές μας, έκαναν πασαρέλα και μετά βρέθηκαν βουλευτές σε άλλα κόμματα. Όλοι μαζί μπορούμε να καταφέρουμε πάρα πολλά, να αφήσουμε πίσω ό,τι πλήγωσε τον ελληνικό λαό και εμάς τους ίδιους, τις διχόνοιες, τις διαιρέσεις χωρίς πολιτικό περιεχόμενο. Γιατί να πορευόμαστε με προσωπολατρίες, ενώ έχουμε μια πολύ χρήσιμη ιδεολογία; Πρέπει να σπάσουν οι εσωτερικές βαρονίες για να φτιάξουμε ένα κόμμα βάσης, από εσάς για εσάς, για τα μέλη μας”.

Εκανε λόγο για κόμμα της αυτοδιοίκησης τονίζοντας: “Δεσμεύομαι πως όσοι προσέλθετε στις 5 και 12 Δεκεμβρίου θα προχωρήσουμε σε αυτοοργάνωση, να φτιάξουμε μαζί τις οργανώσεις μας σε όλη την Ελλάδα, όπως είχαμε παλιά, και μετά να κάνουμε περιφερειακές συνδιασκέψεις με την αυτοδιοίκηση, τα επιμελητήρια, την κοινωνία των πολιτών, και να φτιάξουμε το πρόγραμμά μας μέσα από κάθε περιφέρεια. Εμείς είμαστε το κόμμα της αυτοδιοίκησης. Και θα ακολουθήσει το Συνέδριό μας που θα γίνει για να βγάλει κεντρικά όργανα, όταν όμως το κόμμα της βάσης είναι ήδη ισχυρό. Πρέπει να ξαναγίνουμε λαϊκό κίνημα και να αγκαλιάσουμε όλες τις γενιές. Να απαντήσουμε στις αγωνίες όλων. Και μπορούμε να το κάνουμε γιατί δεν μπορούν να το κάνουν ούτε η ΝΔ ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ”.

Τόνισε πως επανήλθε δυναμικά η Σοσιαλδημοκρατία στην Ευρώπη, λέγοντας: “Οι συνθήκες και οι ανάγκες των Ευρωπαίων πολιτών έφεραν την έλλειψη του κοινωνικού κράτους στο προσκήνιο. Εξήγγειλαν οι Πορτογάλοι, με σοσιαλιστική κυβέρνηση, από τα δάνεια του Ταμείου Ανάκαμψης ένα πρόγραμμα 2,4 δισ. ευρώ για να χτίσουν 6.800 νέες κατοικίες για νέα ζευγάρια στα αστικά κέντρα, ώστε να τις ενοικιάσουν με χαμηλό μίσθωμα, διότι όπως και στην Ελλάδα έτσι κι εκεί ένα μεγάλο εμπόδιο για τους νέους να κάνουν οικογένεια είναι η ακριβή στέγη. Στο ίδιο πρόγραμμα, 13.000 κλίνες νέων εστιών για τους φτωχότερους Πορτογάλους, ώστε τα παιδιά να επιλέγουν τι θέλουν να κάνουν στη ζωή τους, τι θα σπουδάσουν και πώς θα δημιουργήσουν, όχι βάσει τη οικονομικής τους δυνατότητας, αλλά βάσει της βούλησής τους. Αυτό δεν είναι εξάλλου η πεμπτουσία της Σοσιαλδημοκρατίας; Αυτά είναι παραδείγματα για το πόσο χρήσιμοι μπορούμε να ξαναγίνουμε στον ελληνικό λαό” – και συνέχισε κάνοντας λόγο για συγκρούσεις προκειμένου να επιτευχθούν τα παραπάνω.

“Για να τα πετύχουμε όμως χρειάζονται συγκρούσεις. Είμαστε έτοιμοι να συγκρουστούμε; Προσωπικά μπορώ να σας εγγυηθώ ότι έχω όλους τους βαθμούς ελευθερίας για να συγκρουστώ με μικρά και μεγάλα συμφέροντα που κρατάνε την πατρίδα μας πίσω.

Καλώ όλους εσάς που πραγματικά είστε η δύναμη και η ψυχή της παράταξης, να συγκρουστούμε με τα συμφέροντα. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος να γυρίσει η πατρίδα μας σελίδα, εάν δεν δείξουμε έναν άλλο τρόπο άσκησης πολιτικής. Έναν τρόπο που κάνει τον ελληνικό λαό να νιώσει ότι αυτό το ΠΑΣΟΚ, που ήταν το κόμμα των μη προνομιούχων, γίνεται ξανά το κόμμα της καρδιάς του και της ψυχής του. Το κόμμα ασπίδα στα προβλήματα που αντιμετωπίζει, το κόμμα ασπίδα για την ανασφάλεια που ζει, το κόμμα ασπίδα για ένα αξιοπρεπές μέλλον για τα παιδιά του.

Το κόμμα ασπίδα για μια κοινωνία  συνοχής και όχι ανισοτήτων, το κόμμα ασπίδα για αυτό που είχαμε πάντα, τον πατριωτικό ρεαλισμό στα εθνικά θέματα και όχι λαϊκισμούς και δημαγωγίες για να ψαρεύουν κάποιοι ψήφους αριστερά και δεξιά στο εθνικό ακροατήριο.

Καλούμαστε να αναγεννήσουμε τη Δημοκρατική Παράταξη και πρέπει όλοι μαζί σαν μια γροθιά, με πίστη και καθημερινό αγώνα, με ανιδιοτέλεια, να δώσουμε τα πάντα για να έρθει ξανά δυναμικά στο προσκήνιο. Αξίζει να αγωνιστούμε γιατί ο αγώνας μας είναι αγώνας εθνικής αξιοπρέπειας και πραγματικά αγώνας για τα συμφέροντα του ελληνικού λαού”.

Στην αίθουσα μεταξύ άλλων παρευρέθηκαν οι Παναγιώτης Αλευράς, Γ. Κουτσούλης, Μενέλαος Γερονικολός, Γιώργος Κατσούλης, Γιάννης Χριστόπουλος, Αντώνης Γιαννακόπουλος, Τάκης Παπαδόπουλος, Δημήτρης Χριστοφιλόπουλος, Γιάννης Πάζιος και Γιώργος Λαζόγιαννης.