Τετάρτη, 22 Μαϊος 2013 17:49

ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας: "Βάναυση πρόκληση το φεστιβάλ Χρυσής Αυγής"

Γράφτηκε από την
ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας: "Βάναυση πρόκληση το  φεστιβάλ Χρυσής Αυγής"

"Βάναυση πρόκληση" χαρακτηρίζει τη διοργάνωση του φεστιβάλ της Χρυσής Αυγής στην Καλαμάτα ο ΣΥΡΙΖΑ και καταγγέλλει το δήμαρχο Παν. Νίκα και την αποκεντρωμένη διοίκηση για ανοχή και χορήγηση άδειας προκειμένου να πραγματοποιηθεί. 

 Σε σχετική ανακοίνωση που αφορά τις τελευταίες εξελίξεις και το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει τα εξής:

"Το τελευταίο διάστημα η εγκληματική δράση της νεοναζιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής εντείνεται. Τα πρόσφατα "επεισόδια" περιλαμβάνουν την προσβολή του Κοινοβουλίου και του ελληνικό λαού, όταν κραύγασαν τρεις φορές "Χάιλ Χίτλερ" αποπεμπόμενοι απ’ την συνεδρίαση της Βουλής, τη βιαιοπραγία  μελών της Χρυσής Αυγής σε βάρος ενός 14χρονου μετανάστη (του χάραξαν το πρόσωπο, παραμορφώνοντάς τον κυριολεκτικά), και άλλες βίαιες ρατσιστικές συμπεριφορές σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Μάλιστα τις περισσότερες φορές θλιβεροί πρωταγωνιστές όλων αυτών είναι οι ίδιοι οι βουλευτές του νεοφασιστικού μορφώματος, οι οποίοι  εντελώς απροκάλυπτα δηλώνουν μέσα στη Βουλή ότι ο χιτλερισμός είναι "η νιότη του κόσμου" (Χρ. Παππάς), ενώ επιδεικνύουν τα χιτλερικά σύμβολα στο μπράτσο τους (Παν. Ηλιόπουλος) και οπλοφορούν ακόμα και μέσα στο Κοινοβούλιο.

Την ίδια ώρα η ηγεσία της ΝΔ όχι μόνο μπλοκάρει την κατάθεση του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου, αλλά επιχειρεί να εξισώσει την Αριστερά με το νεοναζισμό με ανιστόρητους και επικίνδυνους συμψηφισμούς της γνωστής στρατηγικής των "δύο άκρων" (κυβερνητικός εκπρόσωπος). Ταυτόχρονα, ο σύμβουλος του πρωθυπουργού (Φαήλος Κρανιδιώτης) προτείνει "χείρα φιλίας" προς τη Χρυσή Αυγή, ενώ 50 και πλέον βουλευτές της ΝΔ συμπράττουν με τους χρυσαυγίτες συναδέλφους τους στην άρση ασυλίας του  Π. Τατσόπουλου μετά από μήνυση βουλευτή της Χρυσής Αυγής. Ολα τα παραπάνω συνηγορούν στην εκτίμηση ότι συγκεκριμένη ηγετική συνιστώσα της ΝΔ "κλείνει το μάτι" στη Χρυσή Αυγή. Τα άλλα είναι υποκρισίες.

Οσον αφορά το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, η θέση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ήταν και είναι σαφής: Είναι απαραίτητη η θέσπιση και η εφαρμογή ενός αυστηρού νομοθετικού πλαισίου που θα δρα απαγορευτικά στη ρατσιστική βία και θα βάλει τέλος στην ασυλία των εγκλημάτων σε βάρος των μεταναστών. Την ίδια στιγμή, διαχωρίζουμε την προπαγάνδιση και την προπαρασκευή του εγκλήματος από τη διακίνηση ακόμα και των πιο αποκρουστικών ιδεών, με το δεδομένο ότι είναι πολύ επικίνδυνος ο περιορισμός στην ελευθερία της έκφρασης. Είναι επίσης αυτονόητο ότι από μόνο του το οποιοδήποτε νομοθετικό πλαίσιο δεν μπορεί να απαντήσει στο ρατσισμό . Ο ρατσισμός όπως και ο νεοναζισμός αντιμετωπίζεται με τη δημοκρατική εγρήγορση, τη συλλογική δράση της κοινωνίας και με την καταπολέμηση των κοινωνικών και οικονομικών αιτιών που τους τροφοδοτούν. 

Σε αυτά τα πλαίσια η Ν.Ε. Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ θεωρεί βάναυση πρόκληση τη διοργάνωση του νεοναζιστικού φεστιβάλ στις 3 και 4 Αυγούστου στην Καλαμάτα, για να γιορτάσουν οι νοσταλγοί του Χίτλερ την εγκαθίδρυση της δικτατορίας του Μεταξά στην Ελλάδα στις 4 Αυγούστου 1936.

Καταγγέλλουμε την αποκεντρωμένη  διοίκηση που με πρόσφατη απόφασή της ενέκρινε την παραχώρηση της χρήσης του πάρκου Λιμενικού στην Χρυσή Αυγή. Είναι το λιγότερο απαράδεκτη η στάση του δημάρχου Καλαμάτας που ουσιαστικά  ανέχεται την πραγματοποίηση  αυτής της νεοναζιστικής σύναξης. Αλήθεια, τι αντίκρισμα έχουν οι πρόσφατες δηλώσεις του κατά τον εορτασμό της επετείου της Μάχης της Καλαμάτας "ποτέ πια φασισμός, ποτέ πια πόλεμος" μπροστά στο μνημείο των Αγγλων και Νεοζηλανδών πεσόντων στο πάρκο Σιδηροδρόμων, όταν επιτρέπει τη νεοναζιστική σύναξη λίγα μέτρα παρακάτω, στο πάρκο του Λιμενικού…

Καλούμε όλο το λαό της Καλαμάτας και του νομού, τους μαζικούς φορείς, τα συνδικάτα, τους επιστημονικούς συλλόγους, τη νεολαία αλλά και την Εκκλησία να καταδικάσουν το νεοναζιστικό φεστιβάλ του μίσους. Ολοι μαζί να συστρατευτούμε στον αγώνα ενάντια στο φασισμό. Να αποτρέψουμε με δημοκρατικό τρόπο την πραγματοποίηση του νεοναζιστικού φεστιβάλ στην πόλη μας. Καμιά ανοχή στους νεοναζί. Είναι ανεπιθύμητοι στην Καλαμάτα".


NEWSLETTER