Δευτέρα, 21 Φεβρουαρίου 2022 20:35

Καλαμάτα: Κριτική στην κυβέρνηση από Χρηστίδη και Πουλά

 

Την Καλαμάτα επισκέφθηκαν το Σάββατο ο βουλευτής Αργολίδας του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής Ανδρέας Πουλάς και το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος Παύλος Χρηστίδης.

Ακουσαν εκπροσώπους αγροτών, επαγγελματίες, πολίτες και τους επιχειρηματίες της Μεσσηνίας κι ενημέρωσαν για τις προτάσεις της παράταξής τους.

Γύρω στις 12 το μεσημέρι συναντήθηκαν στα γραφεία του Αγροτικού Συνεταιρισμού της Ενωσης Μεσσηνίας με μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και στη συνέχεια βρέθηκαν στην αγορά της πόλης και συζήτησαν με επαγγελματίες και πολίτες. Στις 2 το μεσημέρι, μετείχαν σε διευρυμένη συνεδρίαση της Νομαρχιακής Επιτροπής στο ξενοδοχείο “Galaxy” και το απόγευμα συναντήθηκαν  με όλους τους εκπροσώπους των επαγγελματικών φορέων στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας.

Σε δηλώσεις τους στην “Ε”, ο Ανδρέας Πουλάς είπε ότι “το ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ θέλει να να ενημερώσει τον κόσμο και να καταθέσει τις προτάσεις του για την πανδημία, την ενεργειακή κρίση και την ακρίβεια” και παρατήρησε: “Προτάσεις που έχουν ονοματεπώνυμο, είναι συγκεκριμένες και θα πρέπει να τις κάνουμε ξεκάθαρες στον κόσμο. Είμαστε ο φορέας που λέμε η επόμενη μέρα μπορεί να είναι καλύτερη εάν εμπιστευθούν το ΚΙΝΑΛ. Εχουν ξοδευτεί πάρα πολλά χρήματα, αλλά αυτά τα χρήματα δεν πήγαν στοχευμένα, εκεί που έπρεπε να πάνε. Μπορεί να λέει η Ν.Δ. ότι έδωσε 42 δισ. για την αντιμετώπιση της πανδημίας, αλλά δυστυχώς τα χρήματα δεν πήγαν στοχευμένα. Από όλο τον κόσμο ακούμε διαμαρτυρίες ότι κάτι πρέπει να κάνουμε. Ακουσα τους ανθρώπους του τουρισμού που λένε "πέστε κάτι για το τι θα γίνει με τις επιστρεπτέες". Και η κυβέρνηση πρέπει να σταθεί πάνω σε αυτό το θέμα και γενικότερα να το δούμε με ένα διαφορετικό μάτι”. Επεσήμανε ακόμα ότι “έχουμε συγκεκριμένες προτάσεις και γι’ αυτά τα θέματα και για τα θέματα της αγροτικής οικονομίας. Αυτή τη στιγμή οι αγρότες μας είναι αυτοί που βάλλονται, που πληρώνουν πολύ περισσότερα για το ηλεκτρικό ρεύμα, που πληρώνουν για το πετρέλαιο, τα λιπάσματα, τα φυτοφάρμακα. Είναι μια περίοδος πάρα πολύ δύσκολη και πρέπει να δώσουμε λύσεις. Και τις λύσεις αυτές τις εκφράζει το Κίνημα Αλλαγής”.

Ο Παύλος Χρηστίδης συνεχάρη τον γραμματέα της οργάνωσης Δημήτρη Ανδριανόπουλο “γιατί κατέβαλε υπερπροσπάθεια, ώστε να οργανωθεί μια άρτια επίσκεψη και να ακούσουμε από πρώτο χέρι τα παράπονα των ανθρώπων και στο Επιμελητήριο και στον αγροτικό συνεταιρισμό”. Παρατήρησε πως “ανεξαρτήτως κομμάτων επιβεβαιώθηκε ότι υπάρχει ανάγκη για πολιτικές που αντιμετωπίζουν τώρα τα πολύ μεγάλα προβλήματα του κόστους ζωής, του κόστους των επιχειρήσεων και των αγροτών” και απευθυνόμενος στην κυβέρνηση σημείωσε: “Η κυβέρνηση πρέπει να προχωρήσει άμεσα στη μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης, τουλάχιστον όσο διαρκεί η κρίση, να στηρίξει εμπράκτως τους αγρότες στην υπερπροσπάθεια που κάνουν να κρατήσουν την παραγωγή τους ζωντανή και να κρατήσουν και τις τιμές στη χώρα όσο το δυνατόν πιο χαμηλά και να διαμορφώσουμε συνθήκες που βοηθούν τη νέα γενιά να παραμείνει στον τόπο της και να πρωταγωνιστήσει. Αυτό είναι κάτι εξαιρετικά δύσκολο με την κυβέρνηση της Ν.Δ., η οποία επιλέγει να παίξει ένα ψευδεπίγραφο δίπολο με τον κ. Τσίπρα, τον κ. Πολάκη εργαλειοποιώντας μια σύγκρουση ανάμεσα σε υπουργούς και στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης και όλο αυτό είναι κάτι που πρέπει να μείνει στο παρελθόν”. Διευκρίνισε ότι “είμαστε εδώ για να επανασυνδεθούμε με τους πολίτες, με τους ανθρώπους της παράταξης και να διαμορφώσουμε μαζί τους μια καλύτερη μέρα”, ενώ για την τεράστια αύξηση στην τιμή του ρεύματος τόνισε: “Υπάρχει η αύξηση άνω του 100 - 150% του κόστους για μια επιχείρηση. Αυτό είναι δυσβάστακτο και είναι ηρωική η προσπάθεια που κάνουν σήμερα οι επιχειρηματίες, ώστε να μη μετακυλίσουν το κόστος αυτό στους πολίτες. Ομως η αγορά πεθαίνει και αυτό είναι κάτι που δεν μπορούν να καταλάβουν οι επιτελείς του Μαξίμου, οι οποίοι κλεισμένοι σε μία γυάλα βγαίνουν κάθε πρωί στις τηλεοράσεις παρουσιάζοντας μια ψεύτικη εικόνα. Αυτό ο κόσμος το έχει καταλάβει και θα το αντιμετωπίσει η Ν.Δ. στις εθνικές εκλογές, όποτε και αν αυτές γίνουν και νομίζω ότι αυτό θα ενισχύσει και πολύ τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ στις επόμενες εκλογές”.

Γ.Σ.