Κυριακή, 19 Ιουνίου 2022 22:16

Φεστιβάλ Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας: "Υπάρχει άλλος δρόμος για ένα δίκαιο μέλλον στα εργασιακά" (βίντεο)

Γράφτηκε από τον
Φεστιβάλ Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας: "Υπάρχει άλλος δρόμος για ένα δίκαιο μέλλον στα εργασιακά" (βίντεο)

 

Υπάρχει άλλος δρόμος για ένα δίκαιο μέλλον στα εργασιακά απέναντι στις αντεργατικές και νεοφιλελεύθερες πολιτικές της κυβέρνησης Μητσοτάκη, τόνισε η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, τομεάρχισσα Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, το βράδυ του Σαββάτου στο φεστιβάλ της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας, στο λιμάνι της Καλαμάτας, στο παρκάκι κάτω από το “Πανελλήνιο”.

Στο φεστιβάλ που περιελάμβανε συζήτηση για την εργασία και συναυλίες μέχρι αργά, με σύνθημα “Διαλέγουμε ζωή, όχι επιβίωση”, εκφράστηκε η βεβαιότητα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ θα είναι πρώτο κόμμα στις εκλογές που θα γίνουν γρήγορα.

Στον χαιρετισμό του ο βουλευτής Μεσσηνίας και τομεάρχης Ανάπτυξης κι Επενδύσεων Αλέξης Χαρίτσης παρατήρησε ότι οι νέοι βρίσκονται στο στόχαστρο της πολιτικής Μητσοτάκη και σημείωσε πως η διάλυση των εργασιακών σχέσεων βρίσκεται στον πυρήνα της κυβέρνησης.

Επεσήμανε ότι το φεστιβάλ έχει και αντιφασιστικό χαρακτήρα, δήλωσε πως “δεν υπάρχει περίπτωση να αφήσουμε τον φασισμό να σηκώσει κεφάλι” και τόνισε ότι “υπάρχει άλλος δρόμος στα αδιέξοδα που έχει δημιουργήσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη”.

Η Μαρ. Ξενογιαννακοπούλου επέκρινε δριμύτατα την κυβέρνηση της Ν.Δ. που με αντεργατικές ρυθμίσεις ξήλωσε όλες τις αποφάσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ κι εκτίμησε πως το μεγάλο χτύπημα ήταν ο νόμος Χατζηδάκη, που έχει στοιχεία νεοφιλελευθερισμού και αυταρχισμού, ενώ παρατήρησε ότι η κυβέρνηση εφαρμόζει τις πιο σκληρές, Θατσερικές και αντιδραστικές πολιτικές.

Επεσήμανε ότι “υπάρχει άλλος δρόμος για ένα δίκαιο μέλλον” και ανακοίνωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ θα καταργήσει όλες τις αντεργατικές ρυθμίσεις της κυβέρνησης, θα επαναφέρει τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, θα αυξήσει τον κατώτατο μισθό στα 800 ευρώ, θα αντιμετωπίσει την εργολαβοποίηση της εργασίας, θα κατοχυρώσει πλήρως τις εργασιακές σχέσεις σε όλα τα επίπεδα και θα ανοίξει τη συζήτηση για το 35ωρο.

“Πάμε γρήγορα σε μια εκλογική περίοδο, αυτή η νίκη θα είναι δική μας στις εκλογές”, σημείωσε, ολοκληρώνοντας η Μ. Ξενογιαννακοπούλου.

Ο γραμματέας Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνος Βλαχάκης ανέφερε ότι η χώρα μας είναι πρώτη στη νεανική ανεργία. Παρατήρησε πως “η κατάσταση αυτή μπορεί και πρέπει να αλλάξει, αλλά δεν θα αλλάξει μόνη της” και κάλεσε τους νέους να μπουν μπροστά. Εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι θα υπάρξει πολιτική αλλαγή με προοδευτική διακυβέρνηση και μεταξύ άλλων, στάθηκε στην αύξηση του κατώτατου μισθού και τη μείωση του χρόνου εργασίας.

Ο Αγης Ρήγας, από την επιτροπή εργασιακών της νεολαίας, προέτρεψε τους νέους ανθρώπους να οργανωθούν στα σωματεία και στα συνδικάτα, να δώσουν τη μάχη συλλογικά, για να αλλάξει το εργασιακό πλαίσιο της κυβέρνησης, επισημαίνοντας τον στόχο ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ να είναι πρώτο κόμμα.

Παρεμβάσεις έκαναν ο πρόεδρος της ΚΟΙΝΣΕΠ “Μεσσήνης Γαία” Βασίλης Μπουρνάς, ο Αντιλιάν Κολτζάι από το δίκτυο “Νέοι Μεταναστευτικοί Ορίζοντες”, ο Νίκος Πατσαρίνος και ο Παναγιώτης Στέφανος.

Το φεστιβάλ συνεχίστηκε με μουσική, με συναυλία “Μικρό αφιέρωμα σε μεγάλα τραγούδια” με τον Βαγγέλη Δούβαλη (φωνή) και την Χριστίνα Πουπάλου (πιάνο και φωνή) και με συναυλία ροκ με τα εντυπωσιακά “Υπόγεια Ρεύματα”.

Γ.Σ.


NEWSLETTER