Πέμπτη, 14 Ιουλίου 2022 22:04

Επίσκεψη Γερονικολού στη Μάνη

Γράφτηκε από την
Επίσκεψη Γερονικολού στη Μάνη

 

Στην περιοχή της Καρδαμύλης βρέθηκε τις προηγούμενες μέρες ο υποψήφιος βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ Μενέλαος Γερονικολός, όπου είχε την ευκαιρία να συναντήσει κατοίκους, προκειμένου να έχει ιδία άποψη για τα ζητήματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία. 

Η υδροδότηση, η διαχείριση των απορριμμάτων, το κακό οδικό δίκτυο ήταν μόνο μερικά από τα ζητήματα που τέθηκαν στο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ. Επιπλέον, στον κ. Γερονικολό τέθηκαν και θέματα που σχετίζονται με τα αγροτικά ζητήματα και την υγεία. 

Το ζήτημα των ασφαλιστικών εισφορών των αγροτών απασχολεί τους κατοίκους της περιοχής, ιδίως αυτούς του ορεινού τμήματος της Μάνης όπου η αγροτική παραγωγή έχει ιδιαίτερες δυσκολίες, καθώς αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στην κάλυψη των ασφαλιστικών εισφορών. 

Επιπλέον, με ένταση τέθηκαν στον κ. Γερονικολό και ζητήματα που αφορούν τις υπηρεσίες Υγείας στην περιοχή, δεδομένου ότι οι ελλείψεις συνολικά στον τομέα της δημόσιας υγείας θυμίζουν υποανάπτυκτες περιοχές και όχι έναν από τους σημαντικότερους τουριστικούς προορισμούς της Πελοποννήσου.

Με αφορμή την επίσκεψή του στην περιοχή ο κ. Γερονικολός δήλωσε: 

“Η περιοχή της Μάνης είναι μια περιοχή που αντιμετωπίζει διαχρονικά σοβαρά προβλήματα. Δυστυχώς, τα τελευταία χρόνια, παρότι η ιδιωτική οικονομία της περιοχής έχει αναπτυχθεί ραγδαία, η κρατική παρέμβαση στην περιοχή είναι ανύπαρκτη. 

Ουσιαστικά, εδώ και πολλά χρόνια δεν έχουν υλοποιηθεί οι αναγκαίες παρεμβάσεις που θα αντιμετωπίσουν σοβαρά ζητήματα που ταλανίζουν την περιοχή. Η ύδρευση, η διαχείριση των απορριμμάτων, το κακό, κεντρικό και αγροτικό, οδικό δίκτυο δεν θα έπρεπε να αποτελούν τα ζητήματα που απασχολούν τη Μάνη το 2022. 

Δυστυχώς, οι ολιγωρίες του παρελθόντος έχουν ως αποτέλεσμα μια από τις πιο αναπτυσσόμενες περιοχές του Νομού να αντιμετωπίζει δομικά προβλήματα και τελικά να μην μπορεί ούτε να επιτελέσει πλήρως τον αναπτυξιακό της ρόλο, ούτε να εξασφαλίσει την ποιότητα ζωής που δικαιούνται οι μόνιμοι κάτοικοι της περιοχής. 

Σε μια δύσκολη συγκυρία για τη χώρα μας, περιοχές όπως της Μάνης, οι οποίες προσφέρουν στο εθνικό εισόδημα σημαντικούς πόρους, θα πρέπει να εξοπλιστούν με τις αναγκαίες υποδομές, οι οποίες θα επιτρέψουν και την περαιτέρω οικονομική ανάπτυξη, αλλά και θα διασφαλίσουν τη συνοχή της τοπικής κοινωνίας. 

Αυτό θα πρέπει να είναι το μέλημά μας για τη Μάνη, το μέλημά μας για τη Μεσσηνία”.


NEWSLETTER