Τετάρτη, 07 Σεπτεμβρίου 2022 13:47

Η ΚΝΕ Μεσσηνίας κατά της πανεπιστημιακής αστυνομίας

Γράφτηκε από την
Η ΚΝΕ Μεσσηνίας κατά της πανεπιστημιακής αστυνομίας

 

“Υψώνουμε τείχος στα σχέδια καταστολής και αυταρχισμού της κυβέρνησης”, επισημαίνει το Τομεακό Συμβούλιο Μεσσηνίας της ΚΝΕ, σχολιάζοντας την είσοδο της πανεπιστημιακής αστυνομίας σε ΕΚΠΑ καί ΕΜΠ.

Σε ανακοίνωσή του το τοπικό συμβούλιο της ΚΝΕ σημειώνει ότι “η κυβέρνηση στα μουλωχτά, σαν τον κλέφτη, φέρνει την Πανεπιστημιακή Αστυνομία μέσα στις σχολές, ενώ έχει καταδικαστεί από την πλειοψηφία των φοιτητών.

Απέναντί της βρήκε ήδη τους φοιτητές και τους συλλόγους τους, οι οποίοι αμέσως βρέθηκαν στις πύλες του ΕΚΠΑ και του ΕΜΠ, απαιτώντας να αποσυρθεί η Πανεπιστημιακή Αστυνομία εδώ και τώρα!

Τα 50 εκατομμύρια ευρώ που δίνει η κυβέρνηση για τη σύσταση αστυνομίας στα Πανεπιστήμια, να τα διαθέσει για να καλύψει τις πραγματικές ανάγκες των φοιτητών, για μαζικές προσλήψεις καθηγητών, φοιτητικές εστίες, σύγχρονες υποδομές και φοιτητική μέριμνα.

Καλούμε τους φοιτητές και τις φοιτήτριες, τους νέους και τις νέες, με τον αγώνα τους, να υψώσουν τείχος στα σχέδια καταστολής και αυταρχισμού της κυβέρνησης.

Υ.Γ. Το προσωπικό των ΟΠΠΙ θα μπορούσε κάλλιστα να το διαθέσει η κυβέρνηση για την δασοπροστασία, κρατώντας την ίδια πράσινη στολή”.

 


NEWSLETTER