Τρίτη, 06 Δεκεμβρίου 2022 17:26

O ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας για την αστυνομική αυθαιρεσία

Γράφτηκε από την

 

“Ακόμη ένα περιστατικό αστυνομικής αυθαιρεσίας - η κυβέρνηση φέρει την πολιτική ευθύνη”, παρατηρεί η Ν.Ε. Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, για τον πυροβολισμό 16χρονου ρομά στη Θεσσαλονίκη, από αστυνομικό.

Χαρακτηριστικά η Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ σημειώνει: “Ακόμη ένα σοβαρό περιστατικό αστυνομικής αυθαιρεσίας ήρθε να προστεθεί στη λίστα ανάλογων περιστατικών τα τελευταία χρόνια. Ο σοβαρός τραυματισμός 16χρονου Ρομά στη Θεσσαλονίκη από όπλο αστυνομικού, επειδή δεν πλήρωσε το ποσό των 20 ευρώ για καύσιμα, αποτελεί άλλη μια περίπτωση δυσανάλογης χρήσης αστυνομικής βίας σε σχέση με το διαπραχθέν αδίκημα. Λίγους μήνες μετά τη δολοφονία του επίσης Ρομά Νίκου Σαμπάνη μετά από καταδίωξη στο Πέραμα, οι ανεκπαίδευτοι και επικίνδυνοι αστυνομικοί του επιτελικού κράτους Μητσοτάκη δεν δίστασαν να ανοίξουν πυρ εναντίον του ανήλικου ο οποίος σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία δεν οπλοφορούσε καν.

Μία ημέρα πριν τη θλιβερή επέτειο της εν ψυχρώ δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, ένας ακόμη 16χρονος χαροπαλεύει μετά από πυρά που δέχθηκε από «αστυνομικό».

Η κοινωνία δεν αντέχει άλλο την επιβολή του τρόμου μέσω της ακραίας αστυνομικής βίας η οποία οδηγεί, για ασήμαντες αφορμές, ανήλικα 16χρονα παιδιά  στο θάνατο.  Η δημοκρατία μας έχει ανάγκη”.

Η Ν.Ε. καλεί όλοι και όλες “στην πορεία μνήμης και δημοκρατίας”, σήμερα στις 7.30 το βράδυ, στην πλατεία 23ης Μαρτίου Καλαμάτας, για τα 14 χρόνια από τη δολοφονία Αλ. Γρηγορόπουλου.