Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου 2013 19:18

"Το μνημόσυνο έγινε βήμα φιλοναζιστικών ιδεοληψιών"

"Το μνημόσυνο έγινε βήμα  φιλοναζιστικών ιδεοληψιών"

"Η θρησκευτική τελετή εξελίχτηκε σε βήμα προπαγάνδας των απανταχού φιλοναζιστικών και μισαλλόδοξων ιδεοληψιών, παρουσία κάποιων γραφικών", σημειώνει μεταξύ άλλων η Νομαρχιακή Επιτροπή Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ σε ανακοίνωσή της, με αφορμή τα όσα διαδραματίστηκαν την περασμένη Κυριακή στον Μελιγαλά, στο μνημόσυνο για τα θύματα της Πηγάδας.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωση επισημαίνονται τα εξής:

"Ενα μνημόσυνο που τελείται κάθε χρόνο σε ένα χώρο που πρέπει να αποτελεί τόπο περισυλλογής, ώστε στο μέλλον να μην ζήσουμε αποτρόπαια γεγονότα και θρηνήσουμε θύματα -όπως αυτά που άφησε πίσω του και βύθισε σε θλίψη πολλές οικογένειες, ανεξάρτητα ιδεολογικής τοποθέτησης, ο εμφύλιος-, σπιλώθηκε από τις ορδές των φιλοναζιστών βαρβάρων της Χρυσής Αυγής, που προσέτρεξαν να εκμεταλλευτούν τα θύματα για να δώσουν πολιτικό χαρακτήρα στην τελετή, με καθαρά ψηφοθηρική και εμφυλιοπολεμική διάθεση.

Καταδικάζουμε απερίφραστα την επαίσχυντη και θρασύδειλη επίθεση που δέχτηκε ο δήμαρχος Oιχαλίας, ο οποίος αναγκάστηκε να αποχωρήσει. Ετσι, η θρησκευτική τελετή εξελίχτηκε σε βήμα προπαγάνδας των απανταχού φιλοναζιστικών και μισαλλόδοξων ιδεοληψιών, παρουσία κάποιων γραφικών.

Οι δημοκρατικοί πολίτες και τα δημοκρατικά κόμματα οφείλουμε να δώσουμε  απάντηση, καταδικάζοντας όλα αυτά τα φαινόμενα βίας που οι οπαδοί του ρατσισμού, της μισαλλοδοξίας, οι νοσταλγοί των Ταγμάτων Ασφαλείας επιβάλλουν. 

Σημειώνουμε πως οι θεσμοί της Πολιτείας, που έργο έχουν την προστασία των πολιτών, την απομόνωση και την αποτροπή τέτοιων φαινομένων, οφείλουν να επεμβαίνουν άμεσα και μην είναι απλοί παρατηρητές των γεγονότων.

 

Η δημοκρατία είναι ανεκτική και γενναιόδωρη, αλλά οφείλουμε τη θωράκισή της. Το ΠΑΣΟΚ έχει καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση ενάντια στις ρατσιστικές και φασιστικές μεθόδους του φιλοναζιστικού, φιλοχουντικού μορφώματος και σε κάθε  μορφή βίας, και αναμένουμε από το σύνολο των κομμάτων του δημοκρατικού τόξου, την τοπική αυτοδίοικηση, τους θεσμούς, κοινή και ξεκάθαρη στάση".