Κυριακή, 02 Απριλίου 2023 14:00

Λύση για τα «επικίνδυνα κτήρια» του ΟΑΕΔ στο Ασπρόχωμα ζητεί το ΚΚΕ Μεσσηνίας

Γράφτηκε από την
Λύση για τα «επικίνδυνα κτήρια» του ΟΑΕΔ στο Ασπρόχωμα ζητεί το ΚΚΕ Μεσσηνίας

“Εδώ και τώρα λύση για τα επικίνδυνα κτήρια του ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ) Ασπροχώματος Καλαμάτας”, ζητεί η Τ.Ε. Μεσσηνίας του ΚΚΕ.

Αναφέρει πως “η απαράδεκτη κατάσταση στα κτίρια της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (πρώην ΟΑΕΔ) στο Ασπρόχωμα είναι εξοργιστική, επικίνδυνη και επιβεβαιώνει ότι τα ‘Τέμπη’ είναι εδώ” και σημειώνει:

“Συγκεκριμένα, η κατάσταση του κτηρίου συνολικά, είναι άκρως επικίνδυνη. Τόσο στις υπηρεσίες που εξυπηρετούν καθημερινά όλους τους ανέργους της Καλαμάτας, όσο και στα κτήρια που λειτουργούν οι σχολές μαθητείας ΕΠΑΣ με 100αδες μαθητές. Χαρακτηριστικό είναι ότι καταγγελίες εργαζομένων αναφέρουν πως υπάρχουν ακόμα φθορές από το σεισμό του 1986, ενώ καθημερινά πέφτουν σοφάδες, οι οπλισμοί είναι εκτεθειμένοι και σκουριασμένοι - αλλοιωμένοι. Οι αντιδράσεις των εργαζομένων, των εκπαιδευτικών και των μαθητών είναι δικαιολογημένες και αναγκαίες”.

Η Τ.Ε. του ΚΚΕ εκτιμά πως “λεφτά για επιδοτούμενους - τζάμπα εργαζόμενους και τα συμφέροντα της εργοδοσίας υπάρχουν. Ενώ για τις υποδομές που αφορούν του εργαζόμενους του ΟΑΕΔ, τους χιλιάδες ανέργους που εξυπηρετούνται, τους χιλιάδες σπουδαστές δεν υπάρχουν. Είναι κόστος η ζωή και η ασφάλεια του λαού”.

Και καταλήγει, ζητώντας: “Εδώ και τώρα με ευθύνη του κράτους να δοθεί λύση. Πριν θρηνήσουμε νεκρούς. Άμεση μετεγκατάσταση όλων των υπηρεσιών σε ασφαλή κτήρια, μέσα στην πόλη της Καλαμάτας, που θα διευκολύνουν την απρόσκοπτη λειτουργία των υπηρεσιών και των σχολών.   Πλήρη και άμεση αναβάθμιση των κτηριακών υποδομών με όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές. Σύγχρονο κτήριο για την μαθητεία με όλο τον απαραίτητο εργαστηριακό εξοπλισμό”.


NEWSLETTER