Πέμπτη, 30 Μαρτίου 2023 09:04

Ζητούν να κλείσουν τα γραφεία του ΟΑΕΔ στο Ασπρόχωμα - Κίνδυνος από πτώση σοβάδων

Ζητούν να κλείσουν τα γραφεία του ΟΑΕΔ στο Ασπρόχωμα - Κίνδυνος από πτώση σοβάδων

 

Να ανασταλεί η δια ζώσης λειτουργία του ΚΠΑ2 (γραφεία του ΟΑΕΔ στο Ασπρόχωμα)  Καλαμάτας, λόγω σοβαρών προβλημάτων και κινδύνου από πτώση σοβάδων, ζητεί η Ομοσπονδία Υπαλλήλων ΟΑΕΔ.

Σε έγγραφό της η ομοσπονδία αναφέρει ότι “σε συνέχεια των ανακοινώσεων μας για τα ιδιαίτερα προβλήματα που παρατηρούνται στις κτηριακές εγκαταστάσεις των υπηρεσιών μας, περιήλθε σε γνώση μας έγγραφο από την Επιθεώρηση Εργασίας Καλαμάτας, σύμφωνα με το οποίο, μετά από έλεγχο που πραγματοποίησε στις υπηρεσίες της ΔΥΠΑ Καλαμάτας, διαπιστώνεται ότι: «Υπάρχει άμεσος κίνδυνος πτώσης υλικών (σοβάδες, τσιμέντα) πάνω σε εργαζόμενους και πολίτες».

Ο τεχνικός ασφαλείας έχει καταγράψει τον κίνδυνο και έχει επισημάνει πως έχουν ήδη σημειωθεί παρ’ ολίγον ατυχήματα μετά από πτώση σοβάδων. Η προθεσμία συμμόρφωσης του ΟΑΕΔ προς

αποκατάσταση των προβλημάτων ορίζεται άμεση από την έκθεση ελέγχου της Επιθεώρησης Εργασίας.

Επειδή το θέμα, λοιπόν, είναι άμεσο και σοβαρό, ζητούμε από τη διοίκηση να παρέμβει αμέσως προς επίλυση των συγκεκριμένων προβλημάτων. Η οποιαδήποτε καθυστέρηση από μεριάς της διοίκησης εμπεριέχει εγκληματική αμέλεια”.

Η Ομοσπονδία Υπαλλήλων ΟΑΕΔ ζητεί “να ανασταλεί η δια ζώσης λειτουργία της υπηρεσίας μέχρι την αποκατάσταση των προβλημάτων” και σημειώνει: “Ζητούμε την πραγματοποίηση ελέγχων σε όλες τις υπηρεσίες του ΟΑΕΔ, ΚΠΑ-ΒΝΣ, ΕΠΑΣ. Η υγεία και η ασφάλεια των εργαζομένων και των πολιτών που συναλλάσσονται με τις υπηρεσίες μας είναι προτεραιότητα”.