Παρασκευή, 07 Απριλίου 2023 10:34

Εκλεισαν και επισήμως τα ψηφοδέλτια της ΝΔ στην Πελοπόννησο

Εκλεισαν και επισήμως τα ψηφοδέλτια της ΝΔ στην Πελοπόννησο

Ανακοινώθηκαν χθες οι νέοι υποψήφιοι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.

Στη Μεσσηνία υποψήφιες θα είναι η  Μαρία - Ελένη Γυφτέα (δημοσιογράφος), η Παναγιώτα Κουμάντου (δικηγόρος) και η Παναγιώτα Νίκα (επιχειρηματίας).

Υποψήφιοι φυσικά στη Μεσσηνία θα είναι και οι 4 εν ενεργεία βουλευτές, Αντώνης Σαμαράς, Γιάννης Λαμπρόπουλος, Μίλτος Χρυσομάλλης και Περικλής Μαντάς

Οι νέοι υποψήφιοι βουλευτές  της Νέας Δημοκρατίας στην υπόλοιπη Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι:

Αργολίδα: Γεώργιος Δωροβίνης (γυναικολόγος – μαιευτήρας), Ιωάννης Μπούνος (επιχειρηματίας), Ελένη Παναγιωτοπούλου (ιατρός καρδιολόγος) και Θεοδοσία Τάνταρου – Κρίγγου (δικηγόρος)

Αρκαδία:  Παναγιώτα Γολέγου (πολιτική μηχανικός), Φωτεινή Δαλιάνη (αρχιτέκτων), Κωνσταντίνος Μεντεβής (Μικροβιολόγος) και Απόστολος Σπυρόπουλος  (επιχειρηματίας)

Κορινθία: Μαρία Παπακωνσταντίνου (βιοπαθολόγος), Μαρία - Ελένη Σούκουλη (πολιτικός μηχανικός) και Γεώργιος Φερετζάνης (δικηγόρος)

Λακωνία: Ευγενία Σιάχου (επιχειρηματίας – παιδαγωγός), Μιχαήλ Σταματάκος (χειρουργός) και Μαρία Φραγκή (δικηγόρος)

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του κυβερνώντος κόμματος «Το 50% του συνόλου των υποψηφίων της Νέας Δημοκρατίας θα είναι νέα πρόσωπα. Χωρίς συμμετοχή, μέχρι σήμερα, στην κεντρική πολιτική σκηνή, διεκδικώντας για πρώτη φορά την ψήφο των Ελλήνων πολιτών, αλλά και την ανανέωση του πολιτικού προσωπικού. Η συμμετοχή των γυναικών στα ψηφοδέλτια ανέρχεται σε ποσοστό 42% και των ανδρών στο 58%. Ενώ, ο μέσος όρος ηλικίας των νέων υποψηφίων είναι τα 44 έτη».