Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου 2013 15:17

Κάλεσμα της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ στο 2ο Αντιφασιστικό - Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Καλαμάτας

Κάλεσμα της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ στο 2ο Αντιφασιστικό - Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Καλαμάτας

Κάλεσμα για συμμετοχή στο 2ο Αντιφασιστικό - Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Καλαμάτας απευθύνει με ανακοίνωσή της η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας.

 

Ακολουθεί αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η έκρηξη οργής για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τους νεοναζιστές της Χρυσής Αυγής και η δυναμική παρουσία χιλιάδων νέων στις αντιφασιστικές κινητοποιήσεις ανάγκασε την, ακροδεξιάς κοπής, κυβέρνηση Σαμαρά σε αναδίπλωση σχετικά με τη Χρυσή Αυγή. Από τη συγκάλυψη και την ανοχή, πήγαμε στην σταδιακή αποκάλυψη της εγκληματικής δράσης της Χρυσής Αυγής και την προφυλάκιση της ηγεσίας της.

Δεν περιμένουμε η κυβέρνηση ν’ αποκηρύξει τη δολοφονική βία της Χρυσής Αυγής, όταν τόσο ξεδιάντροπα την υποθάλπει και τη χρησιμοποιεί κι όταν με τόση ευκολία αλλά και τόση γελοιότητα χρησιμοποιούν τη «θεωρία των δύο άκρων». Το ίδιο το κίνημα, η μαζική παρουσία της αγωνιζόμενης κοινωνίας, η μαζική συμμετοχή των νέων, είναι αυτά που θα βάλουν τέλος στο φασισμό. Σ' εμάς είναι η δύναμη, σ' εμάς είναι και το βάρος να τελειώνουμε με το ναζισμό, να τελειώνουμε με τα μνημόνια, να χτίσουμε μια άλλη κοινωνία σε άλλες αξίες και αρχές. Οι δολοφόνοι της γενιάς μας θα γίνουν παρελθόν. Ο ναζισμός θα ξεριζωθεί από τις γειτονιές μας, τα μνημόνια θα ξεριζωθούν από τις ζωές μας.

 

Καλούμε τις νέες και τους νέους να συμμετέχουν στο 2ο Αντιφασιστικό – Αντιρατσιστικό φεστιβάλ που θα πραγματοποιηθεί στις 12-13 Οκτωβρίου στο πάρκο του Λιμενικού. Να υπερασπιστούμε τη δημοκρατία, το δικαίωμά μας στην αξιοπρέπεια και την ελευθερία.