Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου 2013 19:35

Οχι σκουπίδια στην Καλλιρρόη λέει η Νέα Δημοκρατία

Γράφτηκε από την
Οχι σκουπίδια στην Καλλιρρόη  λέει η Νέα Δημοκρατία

Να μην εγκατασταθεί η μονάδα επεξεργασίας των σκουπιδιών στην Καλλιρρόη ζητεί ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Μεσσηνίας της Νέας Δημοκρατίας Περικλής Μαντάς, με επιστολή που έστειλε στον υπουργό ΠΕ.Κ.Α. Γιάννη Μανιάτη και στον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη. "Σας καλούμε να ασκήσετε κάθε επιρροή που έχετε ώστε να αποφευχθεί η εγκατάσταση του εργοστασίου στον προτεινόμενο χώρο του Δ.Δ. Καλλιρρόης" αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Μαντάς. 

Αναλυτικά η επιστολή του προέδρου της ΝΟΔΕ Μεσσηνίας της Νέας Δημοκρατίας έχει ως εξής:  

"Το τελευταίο διάστημα έχει ολοκληρωθεί με επιτυχία μια τεράστια προσπάθεια της Περιφέρειας Πελοποννήσου, για την οριστική επίλυση του κρίσιμου ζητήματος που αφορά την διαχείριση των απορριμμάτων. Ολοι οι φορείς της Περιφέρειας ανακουφίστηκαν με την θετική εξέλιξη του διεθνή διαγωνισμού και την δρομολόγηση του σοβαρού αυτού ζητήματος για την περιοχή μας, που ταλανίζει ολόκληρη την χώρα τα τελευταία χρόνια. Η οριστική λύση που δρομολογήθηκε, κινδυνεύει να τιναχτεί στον αέρα, ύστερα από την επίσημη δημοσιοποίηση των προθέσεων της εταιρείας που έχει αναλάβει το έργο, να εγκαταστήσει μονάδα διαχείρισης απορριμμάτων σε απόσταση αναπνοής από κατοικημένη περιοχή, στο Δ.Δ. Καλλιρρόης του Δήμου Οιχαλίας. Κι αυτό θα συμβεί, διότι σύσσωμοι οι κάτοικοι και φορείς της περιοχής αντιδρούν σε αυτή την εξέλιξη, προβάλλοντας ισχυρούς περιβαλλοντικούς, κοινωνικούς και άλλους λόγους. Οσο κι αν προσπαθήσουν οι «ειδικοί» επί του θέματος να αναπτύξουν τα επιχειρήματά τους και να αντικρούσουν τους λόγους που επικαλούνται οι κάτοικοι και φορείς της περιοχής, δεν θα καταφέρουν να πείσουν κανέναν στο ότι μια μονάδα διαχείρισης απορριμμάτων, 300 μόλις μέτρα από τα σπίτια τους, δεν θα επιφέρει καμία αρνητική διαφοροποίηση στην καθημερινότητά τους.

Αντιλαμβανόμενοι πλήρως, α) την ανάγκη για την οριστική επίλυση του πολύ σημαντικού θέματος της διαχείρισης των απορριμμάτων στην Πελοπόννησο, β) την πίεση χρόνου που υπάρχει για τη συμμόρφωση της χώρας μας σε σχετικές κοινοτικές οδηγίες, γ) να τελειώνουμε επιτέλους με την επιβολή δυσβάσταχτων προστίμων στους δήμους, αλλά και δ) τις δικαιολογημένες φωνές διαμαρτυρίας των πολιτών και φορέων της περιοχής, σας καλούμε να ασκήσετε κάθε επιρροή που έχετε ώστε να αποφευχθεί η εγκατάσταση του εργοστασίου στον προτεινόμενο χώρο του Δ.Δ. Καλλιρρόης και να υποχρεωθεί η ανάδοχος εταιρεία να εγκαταστήσει τις μονάδες διαχείρισης απορριμμάτων που προβλέπονται από τον διαγωνισμό, σε περιοχές στις οποίες θα υπάρχει ένα χιλιομετρικό όριο ασφαλείας από κατοικημένες περιοχές.

Η γρήγορη και σωστή υλοποίηση ενός τέτοιου σημαντικού έργου, θα πρέπει πάση θυσία να τύχει της αποδοχής της κοινωνίας στις περιοχές εγκατάστασης. Αυτό θα πρέπει να αποτελέσει στόχο και για την ανάδοχο εταιρεία η οποία οφείλει να προτάξει τα κοινωνικά και περιβαλλοντικά κριτήρια από τα πρόσκαιρα οικονομικά οφέλη μιας καθόλα άτυχης επιλογής".

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER