Τρίτη, 22 Οκτωβρίου 2013 08:22

Ανοιχτή η υποψηφιότητα Μανώλη για την Περιφέρεια

Ανοιχτό αφήνει το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου, ο Γιάννης Μανώλης, εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Νέα ΜΕΡΑ, που χθες βρέθηκε στην Καλαμάτα επικεφαλής κλιμακίου του κόμματος. Σε συνέντευξη Τύπου στο ξενοδοχείο "Rex", απαντώντας σε ερώτηση της "Ε", ο κ. Μανώλης επεσήμανε ότι δέχεται νύξεις από πολλούς και στελέχη του χώρου της Ν.Δ. στην Περιφέρεια, να ασχοληθεί με την Περιφέρεια Πελοποννήσου και σημείωσε πως σε περίπτωση που θα είναι υποψήφιος, "θα είναι ψηφοδέλτιο αντιμνημονιακό, ανεξάρτητο, με υποψηφίους από παντού, απ’ όλο το πολιτικό φάσμα που συμφωνούν σ’ αυτή τη στρατηγική".

Αποκάλυψε ότι στις προηγούμενες εκλογές τού είχε γίνει πρόταση από τον πρόεδρο της Ν.Δ. Αντώνη Σαμαρά να είναι υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου και θα κέρδιζε την Περιφέρεια, αλλά αντέδρασαν τότε οι νομάρχες. Ο κ. Μανώλης επέκρινε δριμύτατα τον περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη που χαριεντίζεται με τους δανειστές μας, τους Γερμανούς και δεν βάζει το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων και του κατοχικού δανείου, ενώ δε διαφωνεί με τη γερμανική πολιτική.

Χαρακτηριστικά απαντώντας στην ερώτησή μας για όσα ακούγονται για ενδεχόμενο υποψηφιότητάς του στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, παρατήρησε: "Μου είχε κάνει την τιμή ο πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς και μου είχε προτείνει να είμαι υποψήφιος περιφερειάρχης. Αντέδρασα, "πρόεδρε ναι, αλλά με την προϋπόθεση ότι κερδίζω και δεν μου κάνεις χάρη". Εγιναν δύο δημοσκοπήσεις και μπορούσα να πάρω την Περιφέρεια. Είκοσι μέρες αργότερα με αντίδραση των υπαρχόντων νομαρχών προς τον πρόεδρο του κόμματος τον κ. Σαμαρά, έγινε άλλη επιλογή που δε βγήκε. Δέχομαι ενοχλήσεις από πολλούς και στελέχη του χώρου της Ν.Δ. στην Περιφέρεια, να ασχοληθώ ξανά με την Περιφέρεια. Παρακολουθώ από κοντά με ενδιαφέρον αυτά που γίνονται και δεν είμαι ικανοποιημένος με τον τρόπο που λειτουργεί η Περιφέρεια. Θα μπορέσουμε να πούμε πολλά στο μέλλον από τη στιγμή που θα αποφασίσω να ασχοληθώ οριστικά με την Περιφέρεια. Γίνονται κάποιες δημοσκοπήσεις. 

Εμένα με ενοχλεί φοβερά να βλέπω τον περιφερειάρχη μιας ηρωικής περιοχής, όπως είναι η Πελοπόννησος να χαριεντίζεται με τους δανειστές μας, τους Γερμανούς. Εχουμε πληρώσει φόρο αίματος και έχουμε υποφέρει από τους Γερμανούς. Τις συναντήσεις τις κάνει, γιατί είναι υποχρεωμένος να τις κάνει θεσμικά. Δεν τον άκουσα να βάζει αυτό που βάζουμε όλοι οι Ελληνες σήμερα για το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων και του κατοχικού δανείου. Δεν τον άκουσα να διαφωνεί όχι με την ευρωπαϊκή πολιτική, αλλά με τη γερμανική. Γιατί θύματα της γερμανικής πολιτικής είναι οι Ελληνες. Ευρωπαϊκή πολιτική δεν υπάρχει, είναι γερμανική.

 

Με ενδιαφέρει να δω και να στηρίξω μια προσπάθεια στην Περιφέρεια, που θα αλλάξει κάποια πράγματα. Εφόσον εκτιμήσω και καταλήξω ότι μπορεί να είμαι χρήσιμος μέσα από μια συσπείρωση απέναντι στο μνημόνιο, θα έβλεπα την πιθανότητα και το ενδεχόμενο να στηρίξω με όλες μου τις δυνάμεις μια τέτοια προσπάθεια. Αφήστε, το επόμενο δίμηνο είναι κρίσιμο για να παρθούν οι οριστικές αποφάσεις. Σε περίπτωση που είμαι υποψήφιος, θα είναι ψηφοδέλτιο αντιμνημονιακό, ανεξάρτητο, με υποψηφίους από παντού, απ’ όλο το πολιτικό φάσμα που συμφωνούν σ’ αυτή τη στρατηγική".