Παρασκευή, 31 Μαϊος 2024 16:16

ΑΛΕΞΗΣ ΧΑΡΙΤΣΗΣ: “Μη δώσουμε το δικαίωμα στη δεξιά να συμμαχήσει με την ακροδεξιά”

ΑΛΕΞΗΣ ΧΑΡΙΤΣΗΣ: “Μη δώσουμε το δικαίωμα στη δεξιά να συμμαχήσει με την ακροδεξιά”

“Η ψήφος στις 9 Ιουνίου είναι πάρα πολύ κρίσιμη. Για να μη δώσουμε το δικαίωμα στη δεξιά να συμμαχήσει με την ακροδεξιά την επόμενη μέρα”, επεσήμανε ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς και βουλευτής Μεσσηνίας Αλέξης Χαρίτσης, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ.

Εκτίμησε πως “πρέπει να είναι ψήφος αποδοκιμασίας στις δεξιές, συντηρητικές και ακροδεξιές δυνάμεις. Πρέπει να είναι μια ψήφος προοδευτικής διεξόδου” και σημείωσε ότι “γι’ αυτό η Νέα Αριστερά δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην ευρωπαϊκή διάσταση αυτών των ευρωεκλογών. Μας ενδιαφέρει πώς θα κυβερνηθεί αυτός ο τόπος. Μας ενδιαφέρει να υπάρξει μια σοβαρή προσπάθεια ανασυγκρότησης και ανασύνθεσης του ευρύτερου χώρου της αριστεράς μετά τις ευρωεκλογές. Μας ενδιαφέρει στις εθνικές εκλογές να υπάρχει ένας ανταγωνιστικός πόλος από τη μεριά της αριστεράς και των προοδευτικών δυνάμεων που θα μπορέσει να νικήσει τον κ. Μητσοτάκη και τη δεξιά”.
Ο Αλ. Χαρίτσης παρατήρησε ότι “ο κόσμος στις περιοδείες μας λέει δύο πράγματα: Ότι δεν πάει άλλο με την κυβέρνηση της δεξιάς του κ. Μητσοτάκη και με τις πολλαπλές κρίσεις που αυτή έχει δημιουργήσει, όπως η κρίση της ακρίβειας και η στεγαστική κρίση. Άρα χρειαζόμαστε πειστικές πολιτικές απαντήσεις από τη σκοπιά της αριστεράς σε αυτές τις κρίσεις. Μια προγραμματική στρατηγική αντιπαράθεση με τη δεξιά. Και το δεύτερο ζήτημα είναι το πώς θα μπορέσει ο χώρος της αριστεράς, ο ευρύτερα προοδευτικός χώρος, να αντιτάξει μια εναλλακτική προοπτική για αυτή τη χώρα”.

Συνεχίζοντας, εξήγησε ότι “εμείς λέμε ότι αυτή η προοπτική για να είναι σοβαρή, αξιόπιστη και μαχητική, για να είναι πειστική, πρέπει να προέλθει από την αριστερά. Ζητάμε από τους πολίτες
την ψήφο τους, έτσι ώστε να εδραιωθεί η παρουσία της Νέας Αριστεράς στο πολιτικό σκηνικό της χώρας και να ανοίξει ο δρόμος για έναν εναλλακτικό προοδευτικό πόλο στο πολιτικό μας σύστημα, ο οποίος θα λειτουργήσει ευθέως και στρατηγικά ανταγωνιστικά προς τη δεξιά”.

Καταλήγοντας, ο Αλ. Χαρίτσης δήλωσε πως “δεν μπορεί η απάντηση στην δεξιά του κ. Μητσοτάκη να είναι κακέκτυπα της δεξιάς, δεν μπορεί η απάντηση να είναι το lifestyle του κ. Κασσελάκη ή η αναπαλαίωση ενός απαρχαιωμένου τρόπου άσκησης πολιτικής, όπως από το ΠΑΣΟΚ του κ. Ανδρουλάκη” και σημείωσε: “Εδώ χρειάζεται η στιβαρή παρουσία της σύγχρονης, μαχητικής και αξιόπιστης αριστεράς. Και η Νέα Αριστερά αυτό ακριβώς θέλει να εκφράσει. Και για αυτό ζητάμε το δίκιο που έχουν οι πολίτες να το πούνε και στην κάλπη. Και να το πούνε στηρίζοντας το ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Αριστεράς”.