Σάββατο, 01 Φεβρουαρίου 2014 07:40

Η "Πρωτοβουλία των 58" γέμισε την αίθουσα του "Rex"

Η "Πρωτοβουλία των 58" γέμισε την αίθουσα του "Rex"

Στην κατάμεστη αίθουσα του ξενοδοχείου “Rex” και παρουσία ατόμων από διάφορους πολιτικούς χώρους με σαφή υπεροχή στελεχών -παλιών και νεότερων- από το χώρο του ΠΑΣΟΚ, πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ η πολιτική εκδήλωση της “Πρωτοβουλίας των 58” στην Καλαμάτα.

“Να δούμε την κρίση με αυτογνωσία, με κριτική προσέγγιση στην Ευρώπη, αλλά και με αυτοκριτική” σημείωσε ο εκ των ιδρυτικών μελών των “58”, επίκουρος καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών Παναγής Παναγιωτόπουλος και συνέχισε: “Οι Ευρωπαίοι θα απαιτήσουν τη δέσμευση όλων των δημοκρατικών δυνάμεων για να μη δημιουργηθούν νέα ελλείμματα. Θα ζητηθούν από την Ευρώπη κοινές δεσμεύσεις. Μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να δεσμευθεί;”. Στη συνέχεια επέκρινε τόσο τη Νέα Δημοκρατία, όσο και τον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι οι μεν ονειρεύονται “Παπάγους του μέλλοντος” και οι δε “τη ρεβάνς του Βελουχιώτη”. 

Αναφερόμενος στην “Πρωτοβουλία των 58” σημείωσε ότι “διακονεί τον πραγματισμό”. “Είμαστε προοδευτικοί και πραγματιστές” επεσήμανε και τάχθηκε υπέρ της ελεύθερης οικονομίας της αγοράς με ελέγχους, λέγοντας μάλιστα ότι πρέπει να επιτραπεί και να προαχθεί η επιχειρηματικότητα μέσα σε ένα πλαίσιο ισχυρής επιθεώρησης εργασίας. Μεταξύ των προτάσεων που ανέφερε ήταν το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, το οποίο “πρέπει να γίνει πραγματικότητα”.

Ακολούθως το λόγο έλαβε ο δικηγόρος Γιάννης Καούνης λέγοντας ότι “δεν νοείται Σοσιαλδημοκρατία χωρίς την πρόοδο και την ανάπτυξη στην Ευρώπη. Δεν μπορούμε να μείνουμε μόνο σε περικοπές, αλλά πρέπει να γίνουν και μεταρρυθμίσεις”. “Η δημοκρατική παράταξη θα επεξεργασθεί ένα σχέδιο για την επιλογή προσώπων για τις ευρωεκλογές. Ερχεται να καλύψει το κενό της σύνεσης και της κοινωνικής ευαισθησίας με την προοπτική της Ευρώπης” κατέληξε ο κ. Καούνης.

Από την πλευρά του ο πρώην υπουργός Σταύρος Μπένος ξεκίνησε λέγοντας ότι θα μιλήσει όπως δεν έχει μιλήσει πουθενά αλλού καθώς στην Καλαμάτα είναι το σπίτι του. Αναφέρθηκε στο παράδειγμα του δήμου της μεσσηνιακής πρωτεύουσας, όταν ήταν αυτός επικεφαλής, επισημαίνοντας τις δύσκολες στιγμές με την εφαρμογή των πολεοδομικών σχεδίων με τους νόμους 947 και 1337. “Εδώ παγιώθηκε μία μεγάλη μεταρρύθμιση για τη χώρα” είπε και χαρακτήρισε ως θρίαμβο της μεγάλης μεταρρύθμισης την Καλαμάτα μετά τους σεισμούς. Σε πανελλαδικό επίπεδο ως σημαντική μεταρρύθμιση ανέφερε τη δημιουργία των ΚΕΠ με πρωτοβουλία του ιδίου, η οποία βραβεύθηκε διεθνώς και του στοίχισε την έξοδό του από το πολιτικό σύστημα. “Θα είμαι στους 58 μέχρι να συγκροτηθεί η παράταξη. Από εκεί και πέρα θα παραμείνω στο “Διάζωμα” και δεν θα εμπλακώ σε ρόλους και αξιώματα όπως έχω πει” επανέλαβε ο κ. Μπένος, αναφέροντας στη συνέχεια ότι η παράταξη θα καταλήξει σε 15-20 στοχευμένες μεταρρυθμίσεις όπως η αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού της χώρας, η ολοκλήρωση των ΚΕΠ, αλλά και η ενημέρωση του taxis με όλες τις οικονομικές πράξεις, που θα οδηγήσει στην άμεση είσπραξη του ΦΠΑ. Κλείνοντας την τοποθέτησή του τόνισε: “Είμαστε παράταξη πολιτών και όχι κλειστών δωματίων. Το ψηφοδέλτιο για τις ευρωεκλογές πρέπει να το επιλέξουν οι πολίτες με πανελλήνια κάλπη. Ελπίζουμε να σας έχουμε κοντά μας”.

Μεταξύ άλλων το "παρών" στην εκδήλωση έδωσαν ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Παναγιώτης Αλευράς, οι πρώην δήμαρχοι Καλαμάτας Χρήστος Μαλαπάνης και Γιώργος Κουτσούλης, ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Γιαννακόπουλος, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Γιάννης Αργυράκης, Κώστας Τσαπόγας και Γιώργος Μπακούρος, ο γραμματέας της Ν.Ε. Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Χριστόπουλος, καθώς και αρκετά τοπικά στελέχη με θητεία στο χώρο της αυτοδιοίκησης.

Η εκδήλωση έκλεισε με διαλογική συζήτηση και παρεμβάσεις από το κοινό.