Δευτέρα, 24 Μαρτίου 2014 20:09

Δεν βρίσκει δήμαρχο σύμφωνο με τις αρχές του το ΕΠΑΜ στην Καλαμάτα

 

Τον υποψήφιο δήμαρχο που θα συμβαδίζει με τις αρχές του -για εθνική ανεξαρτησία και λαϊκή κυριαρχία- θα στηρίξει το ΕΠΑΜ Καλαμάτας, επισημάνθηκε στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν εκπρόσωποι του πυρήνα του ΕΠΑΜ στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα, το Σάββατο.

Οπως ξεκαθάρισαν, κανένας μέχρι στιγμής υποψήφιος δε συμβαδίζει με τις αρχές αυτές, αν και τελευταία μεμονωμένα μέλη αλλά και ο πυρήνας του ΕΠΑΜ δέχονται “επίθεση φιλίας από πολιτικές δυνάμεις” και δέχονται προτάσεις “για κοινή κάθοδο στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές”. Αναφορικά με τις ευρωεκλογές, τόνισαν πως το ΕΠΑΜ θα κατέβει αυτόνομα “και είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να δείξει την ανοδική του πορεία” παρατήρησε ο κ. Μαγγανάς. Η παρουσίαση των υποψηφίων αναμένεται στα τέλη του μήνα,.

Επίσης, έγινε γνωστό, πως σήμερα στις 7 το απόγευμα θα γίνει πολιτική συζήτηση με τη συμμετοχή του Δημήτρη Καζάκη, στο "Τρενοτεχνείο", στην Κυπαρισσία.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, στην οποία παρέστησαν και οι: Χρήστος Μπουκάρας, Γιώτα Παπανικολοπούλου κι Ελενα Μπουρολιά, ο συντονιστής του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου Καλαμάτας Δημήτρης Καθάρειος αναφέρθηκε σε 15 σημεία και στην πολιτική αξιοπρέπεια που θα πρέπει να χαρακτηρίζει τον υποψήφιο δήμαρχο που θα στηρίξει το ΕΠΑΜ. Ο Γιάννης Μαγγανάς στάθηκε στη διακήρυξη του πυρήνα του ΕΠΑΜ Καλαμάτας για τις επερχόμενες εκλογές.

Ο κ. Μαγγανάς μεταξύ άλλων ανέφερε: “Αρχικά μας ξάφνιασε το ενδιαφέρον. Κόμματα με πολλαπλάσια -υποτίθεται- ποσοστά, κόμματα “που ετοιμάζονται να κυβερνήσουν” να απευθύνονται σε εμάς προσφέροντάς μας συνεργασία επί ίσοις όροις. Γρήγορα όμως καταλάβαμε ότι το ΕΠΑΜ με τις κρυστάλλινες αρχές του και την αγωνιστικότητα των μελών του αποτελεί αξιοζήλευτο σύμμαχο και ελπίδα των πολιτών για την απελευθέρωση της πατρίδας από τα δεσμά του χρέους που μας έχουν επιβάλλει”. Σε άλλο σημείο παρατήρησε πως “επανειλημμένα το Ε.ΠΑ.Μ έχει απευθύνει πρόταση συνεργασίας σε άλλες πολιτικές δυνάμεις θέτοντας ως βάση συνεννόησης τα 5 προτάγματα: Διαγραφή χρεών, ακύρωση μνημονίων, εθνικό νόμισμα, τιμωρία ενόχων και νέο Σύνταγμα. Βρισκόμαστε στο ΕΠΑΜ και αγωνιζόμαστε για αυτά τα πέντε προτάγματα γιατί τα πιστεύουμε αληθινά. Συνεπώς ο κάθε υποψήφιος που ζητά τη συνεργασία μας θα πρέπει να βρει τον τρόπο να αγωνιστεί για αυτά σε τοπικό επίπεδο”. Τα πεδία αγώνα που υπογράμμισε στην άρνηση ιδιωτικοποιήσεων και κατασχέσεων, στη μείωση δημοτικών τελών, οι δημότες να ενημερώνονται για θέματα του δήμου, έχοντας πρόσβαση και στα οικονομικά στοιχεία.

Ο κ. Καθάρειος αναφερόμενος στις αρχές που “πρέπει ν' ακολουθήσει αυτός που θα διεκδικήσει την ψήφο των πολιτών, για μια νέα αυτοδιοικητική αρχή” έκανε λόγο για "15 λαϊκές εντολές", σύμφωνα με τις οποίες ο δήμαρχος δεν αφήνει την εργασία του, αποποιείται (και οι υποψήφιοι σύμβουλοι του) την αμοιβή τους, δημοσιοποιούν την περιουσιακή τους κατάσταση καθώς και των συγγενών τους πρώτου βαθμού, επιτρέπουν τον έλεγχο των τραπεζικών τους λογαριασμών, δηλώνουν πιθανή σύγκρουση συμφερόντων με πρόσωπα που συναλλάσσονται οικονομικά με το δήμο. Μεταξύ άλλων ο κ. Καθάρειος τόνισε και την ανάγκη για αξιοκρατία και αξιοπρέπεια στο δήμο και για απολογισμό της δημοτικής αρχής.

Κ.Δ.