Τετάρτη, 21 Ιανουαρίου 2015 18:12

Η Μεσσήνια Σόφη Παπαδόγιαννη υποψήφια στη Β' Αθήνας με τον ΣΥΡΙΖΑ

Η Μεσσήνια Σόφη Παπαδόγιαννη υποψήφια στη Β' Αθήνας με τον ΣΥΡΙΖΑ

Η Μεσσήνια (από το Διαβολίτσι) Σόφη Παπαδόγιαννη, ανώτατο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ που ήταν υποψήφια στις ευρωεκλογές του περασμένου Ιουνίου, είναι τώρα υποψήφια στη Β' Αθήνας. Μιλώντας στην “Ε”, τονίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ χρειάζεται την αυτοδυναμία για να μη “νερώσει” το πρόγραμμά του.

Αναλυτικά η συνέντευξη:

- Εκτός από υποψήφια στη Β' Αθήνας είστε και μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ. Με την πληροφόρηση που έχετε τι εκτίμηση κάνετε για το αποτέλεσμα της Κυριακής;
«Παρά τη διαστρέβλωση της αλήθειας, παρά το φόβο και τον πανικό που η Ν.Δ. επιχειρεί να σπείρει στους ψηφοφόρους, κανείς δεν αμφιβάλλει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι το πρώτο κόμμα. Αυτό που προσπαθούμε είναι να πετύχουμε και την αυτοδυναμία. Η αυτοδυναμία δεν είναι μόνο χρήσιμη για να εφαρμόσουμε, χωρίς να "νερώσουμε" το πρόγραμμά μας, αλλά και γιατί όσο μεγαλύτερο ποσοστό πετύχουμε, τόσο μεγαλύτερο θα είναι το κύρος μας και η διαπραγματευτική μας δύναμη απέναντι σε εταίρους και δανειστές. Θέλουμε οι Ελληνες να μας δώσουν αυτή τη δύναμη».

- Ποιος νομίζετε ότι θα πάρει την τρίτη θέση;
«Με  δεδομένη την πρόθεση, αλλά και το ισχυρό ενδεχόμενο ο ΣΥΡΙΖΑ να έχει αυτοδυναμία, το ποιος θα είναι το τρίτο κόμμα δεν έχει καμία ιδιαίτερη πολιτική σημασία. Ορισμένοι θέλουν να παρουσιάσουν την κατάκτηση της τρίτης θέση ως «ντέρμπι» για να συγκρατήσουν ψηφοφόρους που στρέφονται προς τα δύο μεγαλύτερα κόμματα».

- Η Ν.Δ. σας κατηγορεί ότι το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης δεν είναι ρεαλιστικό. Πώς απαντάτε;
«Το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης είναι αδιαπραγμάτευτο. Δεν είναι αυτό που θα θέλαμε, αλλά είναι ένα άμεσο πρόγραμμα ανακούφισης του λαού. Το πρόγραμμα αυτό, που είναι απολύτως κοστολογημένο, είναι ρεαλιστικό και είναι αναγκαίο για να ανασάνει η ελληνική  κοινωνία».

- Πώς εκτιμάτε τις αντιδράσεις από το εξωτερικό για τις εκλογές και το ελληνικό χρέος;
«Πολλαπλασιάζονται οι φωνές συμπαράστασης υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και του αιτήματος για "κούρεμα" του ελληνικού χρέους. Οι πιο σημαντικές γερμανικές εφημερίδες ήδη συζητούν για το ενδεχόμενο "κουρέματος" του ελληνικού χρέους και πολύ σημαντικοί Γερμανοί οικονομολόγοι προτρέπουν την κυβέρνηση Μέρκελ να δεχτεί "κούρεμα" του ελληνικού χρέους. Δηλαδή, η συζήτηση για το χρέος ήδη ξεκίνησε. Αυτό είναι μια μεγάλη επιτυχία που επέτυχε ο ΣΥΡΙΖΑ πριν ακόμα βγει κυβέρνηση».