Τετάρτη, 01 Απριλίου 2015 15:23

Ξεκινούν οι προσυνεδριακές διαδικασίες του ΠΑΣΟΚ στη Μεσσηνία

Τις προσυνεδριακές διαδικασίες για το κρίσιμο έκτακτο συνέδριό του, 15 - 17 Μαΐου, ξεκινάει το ΠΑΣΟΚ και στη Μεσσηνία. Αύριο στις 8 το βράδυ στο "Rex", πραγματοποιείται η πρώτη προσυνεδριακή ολομέλεια, με ομιλητή το βουλευτή Ηρακλείου Βασίλη Κεγκέρογλου.

Μετά το Πάσχα θα γίνουν μία ακόμα ολομέλεια και 5 περιφερειακές συναντήσεις στους δήμους του νομού. Μέχρι τις 4 Μαΐου έχει προγραμματιστεί η επαναβεβαίωση - επανεγγραφή των μελών και στις 7 Ιουνίου θα διεξαχθούν οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου προέδρου.

Χθες σε συνέντευξη Τύπου, στα γραφεία της Ν.Ε. Μεσσηνίας, τα τοπικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ κάλεσαν τα μέλη, τους φίλους και τους διαχρονικούς ψηφοφόρους να καταθέσουν τις απόψεις τους σε μια δύσκολη εποχή για το κόμμα, που έχει υποστεί δεινή πολιτική και ηθική ήττα.

Ο Διονύσης Αλευράς μίλησε για «υπεύθυνο, δοκιμασμένο, συνεπή λόγο του ΠΑΣΟΚ, λέγοντας αλήθειες στο λαό». Επέρριψε την ευθύνη «στην πελαγωμένη και κατάκοπη κυβέρνηση» για την απομόνωση της χώρας στην Ευρώπη και για το γεγονός ότι έχει χάσει κάθε απόθεμα αξιοπιστίας. Ανέφερε πως «βρίσκεται επί θύραις η μη πληρωμή μισθών και συντάξεων» κι εκτίμησε ότι «η απειλή πιστωτικού γεγονότος είναι ορατή περισσότερο από ποτέ». Είπε ότι «μιλήσαμε και μιλάμε υπεύθυνα. Θα στηρίξουμε τα συμφέροντα της χώρας σε κατεύθυνση λογικής και όχι ρήξης και σύγκρουσης».

Ο Γιάννης Χριστόπουλος μίλησε για βαθιά και σκληρή αυτοκριτική του ΠΑΣΟΚ και παρατήρησε πως «πρέπει να προχωρήσει σε αυτογνωσία». Εκανε λόγο για προγραμματικό, αξιακό συνέδριο, ανοιχτό στην κοινωνία, εξηγώντας ότι «πρέπει να συζητήσουμε ποια είναι η ταυτότητα της ευρύτερης Κεντροαριστεράς». Στάθηκε σε 3 άξονες: εθνική ανασυγκρότηση, το ίδιο το ΠΑΣΟΚ (τι κόμμα θέλουμε, ανασυγκρότηση Κεντροαριστεράς) και το ρόλο της ευρωπαϊκής Σοσιαλδημοκρατίας.

Ο Γιάννης Πάζιος χαρακτήρισε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ως «συνονθύλευμα εθνικολαϊκίστικων συμφερόντων που επιχειρούν ανατροπή». Κι έκανε λόγο για δύο σενάρια - στόχους του συνεδρίου, 

ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς με κορμό το ΠΑΣΟΚ ή μετεξέλιξη του ΠΑΣΟΚ σε νέο φορέα.

Γ.Σ.