Τετάρτη, 09 Σεπτεμβρίου 2015 18:52

Κουίκ: "Οι ΑΝΕΛ εγγυώνται ότι η χώρα θα έχει κυβέρνηση"

Κουίκ: "Οι ΑΝΕΛ εγγυώνται ότι η χώρα θα έχει κυβέρνηση"

«Οι Ανεξάρτητοι Ελληνες είναι η εγγύηση της σταθερότητας», επεσήμανε ο πρώην υφυπουργός Επικρατείας και στέλεχος του κόμματος Τέρενς Κουίκ, σε συνέντευξη Τύπου, στο Δημαρχείο Καλαμάτας. 

Παρατήρησε πως «οι ΑΝΕΛ εγγυώνται ότι η χώρα θα έχει κυβέρνηση, μετά τις εκλογές και κυβέρνηση με απόλυτη σταθερότητα. Στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα».

Επέκρινε δριμύτατα για τα δύο πρώτα μνημόνια το Γιώργο Παπανδρέου και τον Αντώνη Σαμαρά, «που για να γίνει πρωθυπουργός έριξε το Μητσοτάκη». Κατηγόρησε τον Παναγιώτη Λαφαζάνη και τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που τον ακολούθησαν, μιλώντας για δούρειους ίππους στο σχέδιο Σόιμπλε και δραχμόβιους που ήθελαν να εφορμήσουν στο Νομισματοκοπείο.

Ο κ. Κουίκ δήλωσε ότι «θα είμαστε στην επόμενη κυβέρνηση και θα αναλάβουμε προσωπικά το μεταναστευτικό», παρατηρώντας πως δεν είναι πρόβλημα ελληνικό, αλλά ευρωπαϊκό και παγκόσμιο. Διευκρίνισε, ακόμα, ότι «οι ΑΝΕΛ διαφωνούν με τις απίστευτες ρήσεις της Τασίας Χριστοδουλοπούλου».

Ξεκαθάρισε ότι οι ΑΝΕΛ δεν μπορούν να συνεργαστούν με Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, «με εκείνους που είναι συνυφασμένοι με τις λίστες Λαγκάρντ, με τη διαφθορά, με ακροδεξιές νοοτροπίες και πολιτικές, με τις χειρότερες αποφάσεις των μνημονίων, που οδήγησαν σε 3.000 αυτοκτονίες και πάνω από 1,5 εκατομμύριο ανέργους».

Δήλωσε ότι «το 3ο μνημόνιο είναι μια δύσκολη συμφωνία που έχει και πολλά θετικά. Πήραμε τα 35 δισ. ευρώ για το εμπροσθοβαρές αναπτυξιακό, προστατεύσαμε την πρώτη κατοικία» και παρατήρησε πως «ισοδύναμα και αντίμετρα είναι η πάταξη της διαφθοράς».

Ανέφερε ότι «οφείλαμε να συνθηκολογήσουμε. Προτιμήσαμε να πυροβολήσουμε τα πόδια μας παρά να πυροβολήσουμε την καρδιά της Ελλάδας». Υπενθύμισε πως σε αντίθεση με τους δούρειους ίππους «εμείς στηρίξαμε τον Τσίπρα». Και εκτίμησε ότι αν δεν είχε πάρει τη συμφωνία ο Τσίπρας, ο Ερντογάν θα δημιουργούσε σοβαρό πρόβλημα στην Εθνική Τράπεζα και στις άλλες τράπεζες της χώρας μας, ενώ «αν βγαίναμε από την Ε.Ε. θα είχαμε όλους τους πρόσφυγες και με αδυναμία να φύγουν από δω».

Γ.Σ.