Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου 2015 17:19

Μην ξεχνάμε τον Παύλο Φύσσα

Γράφτηκε από την

Πέρασαν δύο χρόνια από την ωμή και άνανδρη δολοφονία του αντιφασίστα καλλιτέχνη - μουσικού Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι, από τον χρυσαυγίτη Γ. Ρουπακιά και τη συμμορία του.

Δολοφονία που, μέσα από την τραγικότητα της απώλειας ενός νέου ανθρώπου, εξήγειρε τις συνειδήσεις της δημοκρατικής κοινωνίας απέναντι στη ναζιστική βία και στην εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής. Συνάμα όμως υποχρέωσε και την τότε κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου, αφ’ ενός να τερματίσει την ανοχή στη βία των ναζιστικών ταγμάτων εφόδου και τις «υπόγειες διαδρομές» και συμπλεύσεις τύπου Μπαλτάκου - Κασιδιάρη και αφ’ ετέρου να «λυθούν» επιτέλους τα χέρια της δικαιοσύνης. Σε λίγους μήνες αποκαλύφθηκαν δεκάδες εγκληματικές πράξεις, σχεδιασμένες από την ηγετική ομάδα και εκτελεσμένες από τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής. 

Η δίκη των δολοφόνων του Παύλου Φύσσα και των λοιπών χρυσαυγιτών, μαζί και της ηγετικής ομάδας της εγκληματικής οργάνωσης παρά τις κωλυσιεργίες και τα νομικά «παιχνίδια» επί μήνες, συνεχίζεται. Είναι πρωτοφανές! Οι υπόδικοι για βαριά εγκλήματα, που επισύρουν ποινές μέχρι και ισόβιας κάθειρξης, κατεβαίνουν στις εκλογές της 20ής Σεπτέμβρη και ζητούν την ψήφο των πολιτών για να συνεχίσουν την έκνομη και αντιδημοκρατική δράση τους, καλυπτόμενοι πίσω από τη βουλευτική ιδιότητα. Σαν να μην συνέβη τίποτα. Νομίζοντας ότι οι πολίτες ζουν στη χώρα των λωτοφάγων και ξεχνούν. 

Κάποιοι, υποκριτικά και σκόπιμα, επιλέγουν τη λήθη και τη σιωπή. Η Αριστερά όμως και όλοι οι δημοκράτες οφείλουμε να κρατάμε το φως της μνήμης και της ιστορίας αναμμένο. Να μην ξεχνάμε: Το ναζισμό και τον φασισμό, που αιματοκύλησαν την Ευρώπη. Το Νταχάου και το Μαουτχάουζεν, μα πιο πολύ το Δίστομο, τα Καλάβρυτα, τη Βιάννο και όλους τους μαρτυρικούς τόπους της ελληνικής γης, που εξανδραπόδισαν τα χιτλερικά Ες-Ες. Αλλά και τους δωσίλογους, που  τότε έγραφαν «εκ των ημετέρων απώλειαι εις Γερμανός» και με τις μαύρες κουκούλες κατέδιδαν στον κατακτητή πατριώτες αγωνιστές. 

Οι σημερινοί θαυμαστές του Χίτλερ, με τους αγκυλωτούς σταυρούς στα κεφάλια και στα χέρια και τους ναζιστικούς χαιρετισμούς, σιωπούν για τα παραπάνω. Τυμβωρυχούν στις έννοιες της πατρίδας και του έθνους, όπως κάνουν όλοι οι όμοιοί τους σε κάθε χώρα. Και δείχνουν την απανθρωπιά, την αναλγησία και την έχθρα τους σήμερα απέναντι στον «άλλο», στον «διαφορετικό», στον ξεριζωμένο πρόσφυγα και στα πνιγμένα παιδάκια στο Αιγαίο ή στη Λαμπεντούζα. 

Το αυγό του φιδιού είναι δίπλα μας! Κρύβει μέσα του την ωμή βία, το ναζισμό, τον ρατσισμό κάθε μορφής. Εχθρεύεται την ανθρωπιά, την αλληλεγγύη, την ειρήνη και τη δημοκρατία. Καπηλεύεται την πατρίδα και την ιστορία. Μαζί και τον θυμό των ανθρώπων για όλα όσα το παλαιό και διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα προκάλεσε στην κοινωνία και στη χώρα μας τα τελευταία σαράντα χρόνια και ιδίως μετά το 2010. 

Απευθυνόμαστε με παρρησία σε όσους/όσες σκέπτονται να ψηφίσουν Χρυσή Αυγή, χωρίς να είναι ναζιστές ή οπαδοί της βίας, του ρατσισμού και της απανθρωπιάς και τους καλούμε: Να μην ξεχάσουν τον Παύλο Φύσσα, το Δίστομο, το αυγό του φιδιού, που επωάζεται δίπλα μας. Να διοχετεύσουν τον θυμό τους εκεί που πιάνει τόπο η ψήφος τους. Στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α., που παλεύει το τέρας της διαφθοράς και της διαπλοκής με δείγματα γραφής και αποτελέσματα. Γυρίζοντας την πλάτη όχι μόνο στα παλαιά διαπλεκόμενα κόμματα, αλλά και στη ναζιστική εγκληματική οργάνωση. Καμία ανοχή! Καμία συνενοχή!   

 

Οι υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας

Γιώργος Κατρούγκαλος

Παναγιώτα Κοζομπόλη - Αμανατίδη

Πέτρος Κωνσταντινέας

Αλέξανδρος Χαρίτσης 

Ιωάννα Μαραβελή

Ηλίας Κουτσοδημητρόπουλος 

Ηλίας Μπουντουβάς