Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου 2015 19:53

"Ανταρσία στο Μωριά" κατά Τατούλη για ημέρα κατά φασισμού

"Ανταρσία στο Μωριά" κατά Τατούλη για ημέρα κατά φασισμού

Τη στάση της πλειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου καταγγέλλει η "Ανταρσία στο Μωριά", που αρνήθηκε ακόμα και τη συζήτηση για την καθιέρωση ημέρας δράσης κατά του φασισμού και του ναζισμού.

Η πρόταση έγινε, όπως αναφέρεται, με αφορμή «την ημερομηνία της 18ης Σεπτέμβρη, επετείου που δολοφονήθηκε εν ψυχρώ ο Παύλος Φύσσας από το στέλεχος Χρυσής Αυγής Γ. Ρουπακιά, με τη βοήθεια των γνωστών πια σε όλους ταγμάτων εφόδου του κόμματος».

Ο επικεφαλής της παράταξης - περιφερειακός σύμβουλος Παναγιώτης Κάτσαρης, παρατηρεί ότι «στην πρότασή μας αναφέραμε ότι: Σήμερα σχεδόν δύο χρόνια μετά, παρά τα κροκοδείλια δάκρυα του συστήματος σχεδόν τίποτε δεν έχει γίνει για να χτυπηθεί το κακό στη ρίζα του. Ο φασισμός και ο ναζισμός εκτρέφονται και πάλι στην ελληνική κοινωνία (με την απειλή της ξενοφοβίας) και το αυγό του φιδιού εκκολάπτεται ξανά σιγά-σιγά υπό την προστασία του συστήματος. Σε αυτές τις συνθήκες δεν μπορούμε να μένουμε απαθείς. Οσοι και όσες θεωρούν τον εαυτό τους αντιφασίστα θα πρέπει να δράσουν τώρα πριν να είναι αργά. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα μπορούσε να συμβάλει σ’ αυτή την κατεύθυνση, υιοθετώντας την πρόταση της "Ανταρσίας στο Μωριά" για καθιέρωση μέρας δράσης ενάντια στο φασισμό και το ναζισμό την ημέρα της επετείου της δολοφονίας του Π. Φύσσα στις 18 Σεπτεμβρίου».