Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου 2015 17:40

Παναγιώτης Μπακέας: Θέλουμε να είμαστε πολίτες, όχι πελάτες

Παναγιώτης Μπακέας: Θέλουμε να είμαστε πολίτες, όχι πελάτες

Αν μου έλεγαν το περασμένο καλοκαίρι ότι τους επόμενους 12 μήνες «θα ενταχθείς σαν υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο της Μεσσηνίας με το Ποτάμι 2 φορές, θα πάρεις μέρος σε 3 εκλογικές αναμετρήσεις και θα βρεθείς τουλάχιστον 5 φορές σε πλατείες να διαδηλώνεις για την παιδεία και την Ευρώπη», μάλλον θα γελούσα.

Νιώθοντας όμως ότι η μόνη λύση για να μην επικρατήσουν οι παλαιές νοοτροπίες, είναι ν' αναλάβουμε δράση όλοι όσοι δεν έχουμε ενεργοποιηθεί στα κοινά -ανεξαρτήτως κόμματος ή ιδεολογικής τοποθέτησης- το τόλμησα.

Το τόλμησα διότι για την σημερινή τραγική κατάσταση δεν ευθύνονται μόνο όσοι είχαν τα ηνία της χώρας αλλά και όσοι αδιαφόρησαν, απείχαν και άφησαν χώρο να ανδρωθεί η μετριοκρατία και οι ανεπάγγελτοι, σε κομματικές μισθοδοσίες όλο τον εργασιακό τους βίο.

Σε αυτές τις εκλογές: Δεν αποφασίζουμε αν θα είμαστε μέσα στην Ευρωπαϊκή Ενωση ή έξω από αυτήν. Δεν αποφασίζουμε αν θα έχουμε ευρώ ή δραχμή για νόμισμα. Δεν αποφασίζουμε αν θα διαπραγματευτούμε ή όχι εκ νέου το 3ο μνημόνιο που ψηφίσαμε μόλις 1 μήνα πριν. Και φυσικά δεν αποφασίζουμε αν θα επιλέξουμε μια απαρχαιωμένη Νέα Δημοκρατία σε σχέση με ένα παλαιοκομματικό ΠΑΣΟΚ, που έχει βρει στέγη στο κέλυφος του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε αυτές τις εκλογές ήρθε η ώρα μετά από πολλές δεκαετίες να κοιταχτούμε εμείς στον καθρέπτη μας και να αποφασίσουμε αν θα συνεχίσει ο κάθε ένας προσωπικά να είναι πελάτης ή να γίνει επιτέλους πολίτης, για το καλό των παιδιών μας.

Στηρίζω λοιπόν το Ποτάμι και ψηφίζω το Ποτάμι που θέλει τους Ελληνες να είναι πολίτες. Που θέλει να επικρατήσουν επιτέλους οι δυνάμεις της λογικής και της αξιοκρατίας. Θέλει να αφυπνίσει τους άξιους και λογικούς που απέχουν λόγω απογοήτευσης και να καλύψουν το χώρο που τους ανήκει. Το χώρο που για χρόνια έχουν καταλάβει μεταφερόμενες συντεχνίες του παλαιοκομματικού συστήματος. Συντεχνίες που επέβαλαν με κάθε ευκαιρία την ανισότητα στις τάξεις των Ελλήνων μέσω της πελατοκεντρικής σχέσης με τους πολιτικούς. Μια αποχή που βόλευε πάντα τον δικομματισμό, άσχετα αν τα παλαιά κόμματα χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για αυτήν, σε κάθε εκλογική αναμέτρηση. Στην αποχή αυτή βασικό ρόλο παίζουν οι απογοητευμένοι νέοι οι οποίοι έχουν χτυπηθεί περισσότερο από όλους από την κρίση, την ανεργία και πάνω από όλα από την έλλειψη ελπίδας για το μέλλον. Τώρα όμως είναι η ώρα να ενεργοποιηθούν και να πάρουν θέση για το μέλλον που θέλουν με θετική ψήφο λογικής και όχι με διάθεση άρνησης και τιμωρίας. Αυτή θα είναι και η μεγαλύτερη τιμωρία του συστήματος.

Θέλουμε ίδια γραμμή εκκίνησης για τους άξιους. Θέλουμε σύνθεση και συνεργασία. Θέλουμε να είμαστε πολίτες, όχι πελάτες.

Παναγιώτης Μπακέας 


ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Μεγάλωσε στην Καλαμάτα και έχει καταγωγή από την Μεσσηνιακή Μάνη. Είναι 43 ετών. Φοίτησε στο Τμήμα Γεωλογίας Αθηνών. Το ενδιαφέρον του για τις νέες τεχνολογίες και τους υπολογιστές, τον ώθησαν στην εξειδίκευση στον τομέα αυτό, καθώς και στην ενασχόληση με τη δημοσιογραφία. Παράλληλα, παρακολούθησε σεμινάρια σε θέματα πωλήσεων και μάρκετινγκ. Εχει εργαστεί σε διάφορες εταιρείες του ιδιωτικού τομέα, κυρίως στον κλάδο των τραπεζών και τηλεπικοινωνιών. Τα τελευταία 15 χρόνια εργάζεται στον τομέα των πωλήσεων, με τελευταία θέση, αυτή του Υπεύθυνου Πωλήσεων Εταιρικών Πελατών σε εταιρεία κινητής τηλεφωνίας. Ηταν σύνεδρος Μεσσηνίας στο ιδρυτικό συνέδριο του Ποταμιού στο Λαύριο και υποψήφιος στις εκλογές του Ιανουαρίου και Σεπτεμβρίου. Δραστηριοποιείται σε ό,τι αφορά θέματα οικολογίας και ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.