Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου 2015 18:42

Επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ από Γερουλάνο και Τσούκαλη στην Καλαμάτα (φωτογραφίες)

Επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ από Γερουλάνο και Τσούκαλη στην Καλαμάτα (φωτογραφίες)

«Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ μία από τα ίδια», σημείωσε ο Παύλος Γερουλάνος, πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ και υποψήφιος βουλευτής της Α’ Αθηνών, χθες το βράδυ, στην προεκλογική συγκέντρωση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας.

Παρατήρησε πως «είπαν ψέματα στον ελληνικό λαό, έχασαν απίστευτο χρόνο και χρήμα. Και το μεγαλύτερο έγκλημα, διεκδίκησαν την εξουσία χωρίς σχέδιο».

Ο πρώην υπουργός πρότεινε «καμία συνεργασία του ΠΑΣΟΚ χωρίς προτάσεις για την αναμόρφωση του κράτους και αν δεν είναι και οι δύο. Διαφορετικά να μείνουμε στην αντιπολίτευση και να κάνουμε προτάσεις που θα χρησιμοποιήσουμε σε μια διακυβέρνηση ΠΑΣΟΚ». Ανέφερε, ακόμα, ότι «πρέπει να αναμορφωθεί το κράτος, το κράτος είναι κορυφαίο θέμα για μας. Και είναι δική μας ευθύνη, των πολιτικών, η αναμόρφωση».

Ο Νίκος Τσούκαλης, υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας, πρώην κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ, μίλησε για τη «μεγαλύτερη απάτη της μεταπολίτευσης», αναφερόμενος στο ΣΥΡΙΖΑ και χαρακτήρισε τον Τσίπρα επιτομή της ανευθυνότητας και της ανικανότητας. Χαιρέτισε το γεγονός ότι το ρεύμα της Ανανεωτικής Αριστεράς συναντήθηκε με το ρεύμα της Σοσιαλδημοκρατίας και ανέφερε πως «η Ευρωπαϊκή Σοσιαλδημοκρατία στάθηκε στο πλάι του Τσίπρα, σηκώνει το ανάστημά της στη γερμανική μονοκρατορία».

Αναφέρθηκε, επίσης, στον Ηλία Ηλιού, το Λεωνίδα Κύρκο, το Μιχάλη Παπαγιαννάκη και το Γρηγόρη Γιάνναρο. Παρατήρησε, ακόμα, ότι υπάρχουν διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα στο προοδευτικό και το συντηρητικό, στον αριστερό λαϊκισμό και τον αριστερισμό.

Στη συγκέντρωση παρέστησαν ο πρώην υπουργός Σταύρος Μπένος και ο πρώην βουλευτής Γιάννης Γιαννακόπουλος.

Γ.Σ.