Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου 2015 09:00

Η Φώφη Γεννηματά αισιόδοξη για την τρίτη εντολή από την Καλαμάτα

Η Φώφη Γεννηματά αισιόδοξη για την τρίτη εντολή από την Καλαμάτα

Την αισιοδοξία της ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη θα είναι η θετική έκπληξη αυτών των εκλογών εξέφρασε χθες το πρωί, σε δήλωσή της από την Καλαμάτα, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά. 

Η κ. Γεννηματά βρέθηκε στην κεντρική πλατεία της μεσσηνιακής πρωτεύουσας, κάτω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, όπου συναντήθηκε με υποψήφιους βουλευτές, τοπικά στελέχη, μέλη και φίλους του κόμματος.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δήλωσε ότι το ζητούμενο είναι η συνεργασία  και το πραγματικό δίλημμα αυτών των εκλογών ποιος θα πάρει την τρίτη εντολή - αν θα στηριχτεί η Χρυσή Αυγή ή αν θα στηριχτεί η δημοκρατία και η πολιτική σταθερότητα. Σημείωσε ακόμη πως «αυτό που χρειάζεται κάθε Ελληνας και κάθε Ελληνίδα είναι να αφήσουμε πισω ό,τι μας διχάζει για να μπορέσουμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας».

Μεταξύ των στελεχών που συνάντησαν την κ. Γεννηματά ήταν ο πρώην βουλευτής Πέτρος Κατσιλιέρης, οι πρώην γραμματείς της Ν.Ε. Τάκης Παπαδόπουλος, Δημήτρης Βεργόπουλος και Νύσσος Νικολόπουλος, καθώς και ο πρόεδρος της Ενωσης Μεσσηνίας Κώστας Κατσούλης. Ο γραμματέας της Ν.Ε. Γιάννης Χριστόπουλος πρόσφερε στην κ. Γεννηματά ένα λευκό καλαματιανό μαντίλι.

 

Η ΔΗΛΩΣΗ

Στη δήλωσή της από την Καλαμάτα η Φώφη Γεννηματά σημείωσε: 

«Είμαστε αισιόδοξοι ότι θα είμαστε η θετική έκπληξη αυτών των εκλογών. Κάθε μέρα χιλιάδες άνθρωποι ανταποκρίνονται στο κάλεσμά μας και επιστρέφουν στο ΠΑΣΟΚ, στη Δημοκρατική Συμπαράταξη, στο κοινό μας σπίτι. Το αίμα νερό δε γίνεται. 

Το ΠΑΣΟΚ, η Συμπαράταξη, μπορεί να είναι η 3η δύναμη, να πάρει την τρίτη εντολή για το σχηματισμό κυβέρνησης. Να γίνουμε εμείς ο καταλύτης της συνεργασίας, ο εγγυητής της σταθερότητας. Οχι ο Μιχαλολιάκος και η Χρυσή Αυγή. Χθες αποδέχθηκε, ομολόγησε, ότι έχει την πολιτική ευθύνη για μια δολοφονία. Η ψήφος στη Χρυσή Αυγή δεν είναι πολιτική επιλογή. Είναι στήριξη σε εγκληματίες. 

Το δίλημμα αυτών των εκλογών δεν είναι ποιος θα είναι πρώτος ή δεύτερος. Γιατί το ζητούμενο είναι η συνεργασία. Το δίλημμα είναι η τρίτη εντολή. Και αυτό το δίλημμα δεν είναι διχαστικό, δεν είναι πολωτικό. Είναι στήριξη στη δημοκρατία. Είναι στήριξη στην πολιτική σταθερότητα.  

Τώρα χρειάζεται μια κυβέρνηση 4ετίας με δράση και αποτελεσματικότητα. Με συγκεκριμένο πρόγραμμα, με στόχους, με χρονοδιαγράμματα. Το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Συμπαράταξη μπορεί να βάλει το προοδευτικό στίγμα. Εχουμε στο DNA μας τις αλλαγές, τις μεταρρυθμίσεις, και τώρα πρέπει να προχωρήσουμε σε τομές και σε ρήξεις.  

Θυμήθηκα βλέποντας εδώ, στην πατρίδα μου, όλους αυτούς τους αγαπημένους ανθρώπους την προεκλογική περίοδο του 1985. Ημουν φοιτήτρια τότε και ακολουθούσα αυτό το κονβόι των αυτοκινήτων. Σε ένα χωριό κατέβηκε ο Γιώργος Γεννηματάς, και αντί να πάει εκεί που τον περίμεναν οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ, μπήκε πρώτα στο μπλε και μετά στο κόκκινο καφενείο, όπως τα έλεγαν τότε, και πάγωσε όλη η πλατεία. Εκείνη την ώρα κάποιος φώναξε "γεια σου Ελληνα!". Αυτό χρειαζόμαστε σήμερα. Αυτό χρειάζεται κάθε Ελληνας και κάθε Ελληνίδα, να αφήσουμε πίσω ό,τι μας διχάζει για να μπορέσουμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να εξασφαλίσουμε τη χώρα ότι δεν θα ξαναβρεθεί αντιμέτωπη με την άτακτη χρεοκοπία, την απομόνωση και το περιθώριο. Το οφείλουμε στα παιδιά μας».

Γ.Σ.