Τρίτη, 03 Νοεμβρίου 2015 08:47

Μεϊμαράκης από Καλαμάτα: "Ο Σαμαράς κατήργησε τις οργανώσεις και ψηφίζει κάθε περαστικός"(βίντεο)

Μεϊμαράκης από Καλαμάτα: "Ο Σαμαράς κατήργησε τις οργανώσεις και ψηφίζει κάθε περαστικός"(βίντεο)

Τις κομματικές οργανωτικές αλλαγές της ηγεσίας Σαμαρά στη Ν.Δ., με τις οποίες καταργήθηκαν οι τοπικές οργανώσεις του κόμματος, επέκρινε δριμύτατα χθες το βράδυ στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, ο πρόεδρος της Ν.Δ. Βαγγέλης Μεϊμαράκης και υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος στις εσωκομματικές εκλογές της 22ας Νοεμβρίου.

Ζήτησε να υπάρχει το σπίτι του νεοδημοκράτη σε κάθε χωριό και δήλωσε κάθετα αντίθετος με το να ψηφίζει ο κάθε περαστικός. Εκανε λόγο για το νεοδημοκράτη που το πονάει το μαγαζί, αναφέροντας ότι «αντιγράψαμε τις μεγάλες ανοησίες του ΠΑΣΟΚ του Γιωργάκη, μόνο που αυτός ήταν μοναδικός υποψήφιος». Παρατήρησε ότι «αν η Ν.Δ. δεν βρει το βηματισμό της, ο Τσίπρας θα είναι κυρίαρχος. Γι’ αυτό ο πρόεδρος του κόμματος πρέπει να είναι βουλευτής», διαφωνώντας με την υποψηφιότητα και την ενδεχόμενη επιλογή του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα, προς τον οποίο έστρεψε κυρίως τα βέλη του. "Κάρφωσε", επίσης, τους συνυποψηφίους του που βιάστηκαν να ανακοινώσουν υποψηφιότητα, αναρωτώμενος «μήπως δεν έχουν καταλάβει το βάρος των ευθυνών;».

Ποντάροντας στο κομματικό συναίσθημα δήλωσε ότι «με Μεϊμαράκη πρόεδρο της Ν.Δ. κανείς δεν θα ντρέπεται που είναι νεοδημοκράτης», τάχθηκε κατά της αλλαγής του ονόματος της Ν.Δ. και ανέφερε πως θα ξαναφέρει και τον πυρσό. Υποστήριξε, ακόμα, στο ίδιο κλίμα ότι «τους δικούς μας πικράναμε, την χώρα την πήγαμε μπροστά».

Μιλώντας για την προσφορά των πρωθυπουργών και προέδρων της Ν.Δ. με τους οποίους δεν μπορεί να συγκριθούν οι πολιτικοί τους αντίπαλοι, ξέχασε να αναφέρει τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη.

Ο κ. Μεϊμαράκης κάλεσε τους νεοδημοκράτες να ψηφίσουν με πολιτικά κριτήρια, «ποιος μπορεί να ενώσει και να δώσει τη μάχη με τον Τσίπρα και να νικήσει».

Κατηγορώντας την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, είπε ότι «εμείς ψηφίσαμε χρονοδιάγραμμα, στόχους και πρόγραμμα. Αυτά τα μέτρα δεν τα ψηφίσαμε εμείς. Ολα τα επιμέρους μέτρα είναι κυβερνητικές προτάσεις που φέρουν τη σφραγίδα, την "ευαισθησία" Τσίπρα - Καμμένου». Και ανέφερε ότι το 3ο μνημόνιο φέρει την υπογραφή της δήθεν Αριστεράς. Κλείνοντας, δήλωσε ότι «θα μείνουμε ενωμένοι, γιατί είμαστε μια οικογένεια».

Μεταξύ των κομματικών στελεχών της πρώτης σειράς έδωσε το "παρών" ο πρώην νομάρχης Μεσσηνίας Δημήτρης Δράκος, κάνοντας την εμφάνισή του σε δημόσια, κομματική εκδήλωση μετά από πολύ καιρό. Ανάμεσα στα στελέχη που συνόδευαν τον κ. Μεϊμαράκη ήταν και ο πρώην βουλευτής και υπουργός Γιάννης Λαμπρόπουλος, ενώ στο κατάμεστο Πνευματικό Κέντρο παρέστησαν δήμαρχοι, πρώην δήμαρχοι του νομού, στελέχη και μέλη της Ν.Δ.

* Νωρίτερα ο Βαγγ. Μεϊμαράκης επισκέφθηκε την αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη και το δήμαρχο Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα. Στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, παρουσία αντιδημάρχων και συμβούλων, ο πρόεδρος της Ν.Δ. παρατήρησε ότι οι επισκέψεις του στο δήμαρχο και στην αντιπεριφερειάρχη στέλνουν μήνυμα συνεργασίας της Ν.Δ. με την αυτοδιοίκηση. Επέκρινε, επίσης, την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και ανέφερε πως η Ν.Δ. θα είναι απέναντι σε κάθε υφεσιακό μέτρο και θα ψηφίσει κάθε διαρθρωτικό που στοχεύει στην ανάπτυξη.

Γ.Σ.