Τετάρτη, 02 Δεκεμβρίου 2015 17:18

Η Λαϊκή Ενότητα για την απεργία 

Η Λαϊκή Ενότητα για την απεργία 

Η Λαϊκή Ενότητα Μεσσηνίας αντιδρά στο 3ο μνημόνιο και καλεί όλο τον κόσμο να μετάσχει στην αυριανή απεργία και στη συγκέντρωση μπροστά από το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας, στις 10.30 το πρωί.

Σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με τη συνδρομή όλων των μνημονιακών δυνάμεων που ψήφισαν στη Βουλή το 3ο μνημόνιο (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ) προχωράει σε καταιγισμό νέων μέτρων ενάντια στην εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα. Η επίθεση αυτή αφήνει κυριολεκτικά καμένη γη, καθώς οι συνέπειες των μέτρων του 3ου μνημονίου θα προστίθενται σε αυτές των προηγούμενων δύο μνημονίων». 

Παρατηρεί πως «η γενική απεργία στις 12 Νοεμβρίου ήταν η λήξη της "περιόδου χάριτος", που είχε δώσει ο λαός στη νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Η επιτυχία της συνέβαλε στην όξυνση της πίεσης και της κρίσης στο κυβερνητικό στρατόπεδο, με την αποχώρηση-διαγραφή τριών βουλευτών της κυβερνητικής πλειοψηφίας. Οι αγώνες μας μπορούν να προκαλέσουν ακόμη μεγαλύτερα ρήγματα στην κυβερνητική πλειοψηφία». 

Καταλήγοντας, η ΛΑΕ Μεσσηνίας επισημαίνει: «Οχι στις μειώσεις συντάξεων και στην αύξηση των ορίων ηλικίας. Δημόσιο, καθολικό, αλληλέγγυο, αναδιανεμητικό σύστημα κοινωνικής ασφάλισης για όλους! Αύξηση της δημόσιας χρηματοδότησης στην παιδεία και την υγεία. Αμεση κάλυψη των κενών με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού! Οχι στις ιδιωτικοποιήσεις των λιμανιών, των αεροδρομίων και κοινωνικών αγαθών! Οχι στα χαράτσια και τη φοροεπιδρομή στα λαϊκά στρώματα, κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, ατομικό αφορολόγητο όριο 12.000! Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη-Σεισάχθεια-Διαγραφή χρεών των υπερχρεωμένων λαϊκών νοικοκυριών!».