Δευτέρα, 04 Απριλίου 2016 08:20

Αποχωρήσεις και καταγγελίες για τις εκλογές της ΟΝΝΕΔ

Γράφτηκε από την
Αποχωρήσεις και καταγγελίες για τις εκλογές της ΟΝΝΕΔ

Με σοβαρές καταγγελίες κατά της διαδικασίας των εκλογών στην ΟΝΝΕΔ Μεσσηνίας, αποχώρησαν οι δύο υποψήφιοι πρόεδροι για την οργάνωση Παναγιώτης Καρβέλης και Παναγιώτης Λιοντήρης. Μάλιστα, ο Π. Καρβέλης ζήτησε την ακύρωση των εκλογών.

Και οι δύο καταγγέλλουν ότι οι εκλογές είναι διαβλητές, υποκινούμενες από τοπικό κομματικό στέλεχος και σημειώνουν πως διαγράφηκαν από τους εκλογικούς καταλόγους δεκάδες μέλη της τοπικής που στήριζαν τις υποψηφιότητές τους.

Ο Π. Λιοντήρης αποσύρθηκε πριν την έναρξη της εκλογικής διαδικασίας, ενώ ο Π. Καρβέλης μετείχε στη χθεσινή διαδικασία, ήταν στο ψηφοδέλτιο και παρών στην κάλπη της Καλαμάτας, ενώ δήλωσε την απόσυρσή του κατά την εκλογική διαδικασία. Ετσι μοναδικός υποψήφιος πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Μεσσηνίας παρέμεινε ο Παναγιώτης Στρατικόπουλος.

Ο Π. Καρβέλης επισημαίνει ότι για «λόγους ηθικής και διατήρησης της αξιοπρέπειάς μου αποσύρω την υποψηφιότητά μου για τη θέση του προέδρου της Ν.Ε. ΟΝΝΕΔ Μεσσηνίας, καταγγέλλω την εκλογική διαδικασία και ζητώ την ακύρωση αυτής». Σημειώνει πως «με λύπη μου διαπίστωσα πως οι σημερινές (σ.σ. χθεσινές) εκλογές είναι διαβλητές, υποκινούμενες από συγκεκριμένο πολιτικό παράγοντα και έχουν ως στόχο να δημιουργήσουν μια ΟΝΝΕΔ Μεσσηνίας μικρή και ελεγχόμενη ώστε να εξυπηρετηθούν συγκεκριμένα συμφέροντα. Καταρχάς από τον εκλογικό κατάλογο έχουν διαγραφεί 70 μέλη, τα οποία και στήριζαν την υποψηφιότητά μου, των οποίων και τα στοιχεία είχαν επιβεβαιωθεί. Επίσης, καταγγέλλω πως η σύνθεση των εφορευτικών επιτροπών σε όλα τα εκλογικά τμήματα δεν ήταν αντιπροσωπευτική αναλογικά με τον αριθμό των υποψηφίων. Συγκεκριμένα άτομα τα οποία δεν γνωρίζω από ποιον είχαν οριστεί, πήραν το μητρώο των μελών της οργάνωσης και ξεκίνησαν τις εκλογές μόνοι τους χωρίς προσωπικά να έχω ερωτηθεί για τη σύνθεση των εφορευτικών επιτροπών. Κλείνοντας, θέλω να ευχαριστήσω προσωπικά όσους και όσες με στήριξαν σε αυτόν τον καλό και τίμιο αγώνα, ο οποίος είχε ως στόχο να δημιουργήσουμε μια νέα ΟΝΝΕΔ Μεσσηνίας μεγάλη, ακηδεμόνευτη με θέσεις και προτάσεις. Σήμερα διαπίστωσα πως η εκλογική διαδικασία είναι υποκινούμενη και στημένη. Δεν θα επιτρέψω το όνομά μου να εμπλακεί σε ένα τέτοιο φιάσκο το οποίο ντροπιάζει την οργάνωσή μας και συνολικά το κόμμα μας, τη Νέα Δημοκρατία. H ευθύνη για το φιάσκο έχει ονοματεπώνυμο!». 

Ο Π. Λιοντήρης ανακοίνωσε την απόσυρσή του για τους εξής λόγους:

«- Διεγράφησαν από τους εκλογικούς καταλόγους 150 μέλη, τα οποία θα στήριζαν την υποψηφιότητά μου, με την πρόφαση ότι δεν επιβεβαιώθηκαν τα στοιχεία τους.

- Διεγράφησαν τα περισσότερα βασικά στελέχη της μέχρι σήμερα Ν.Ε. ΟΝΝΕΔ Μεσσηνίας, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την υπεύθυνη Πολιτικού Σχεδιασμού και την υπεύθυνη Τομέα Πολιτισμού.

- Διεγράφησαν μέλη της ΟΝΝΕΔ τα οποία επιθυμούσαν να είναι υποψήφιοι είτε ως σύνεδροι είτε ως μέλη Δημ. Τ.Ο., με αποτέλεσμα να τους στερηθεί το δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι». Εκφράζει τη λύπη του «που όλα αυτά υποκινήθηκαν από μη ΟΝΝΕΔίτη με σκοπό να χρησιμοποιήσει την ΟΝΝΕΔ για ίδιον πολιτικό όφελος» και καταλήγει: «Μπορεί να μας στέρησαν τη δυνατότητα συμμετοχής, τις ιδέες μας όμως δεν μπορεί να τις φιμώσει κανείς».


NEWSLETTER