Τετάρτη, 28 Δεκεμβρίου 2016 19:58

Η υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου στο Ναύπλιο

Η υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου στο Ναύπλιο

Θεσμικούς φορείς και κοινωνικές οργανώσεις πολιτών του Ναυπλίου συνάντησε, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στην πόλη, η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λυδία Κονιόρδου, χθες, Τρίτη 27 Δεκεμβρίου.

Όπως ενημερώνει, με ανακοίνωσή του, το υπουργείο, η κ. Κονιόρδου (μαζί με τον διευθυντή του υπουργικού γραφείου της Βαγγέλη Πολίτη) επισκέφθηκε το Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα, όπου συνάντησε την ιδρυτή του, σκηνογράφο και ενδυματολόγο, Ιωάννα Παπαντωνίου. Μεταξύ άλλων, συζητήθηκε και η δυνατότητα στήριξης του έργου του Ιδρύματος από το υπουργείο Πολιτισμού.

Στη συνέχεια, υπήρξε συνάντηση της υπουργού με τον βουλευτή Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ, Ιωάννη Γκιόλια, καθώς και με τοπικούς παράγοντες, οι οποίοι αναφέρθηκαν σε θέματα που απασχολούν την ευρύτερη περιοχή. Ακολούθως, η κ. Κονιόρδου συνάντησε την προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αργολίδας, Άλκηστη Παπαδημητρίου, παρουσία του κ. Γκιόλια, για όλα τα ανοιχτά θέματα που είναι της αρμοδιότητας του υπουργείου, όπως η αξιοποίηση των αρχαιολογικών χώρων, η ανάδειξη και η αποκατάσταση τοπικών μνημείων, το θέμα του φυλακτικού προσωπικού και του ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

Επίσης, η υπουργός Πολιτισμού πραγματοποίησε σύντομη επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο και στα γραφεία της Εφορείας Αρχαιοτήτων, ενώ είχε προηγηθεί μετάβαση στον μητροπολιτικό ναό Αγίου Γεωργίου και το παρακείμενο ενετικό κτίριο, όπου της υποδείχθηκαν οι φθορές και η αναγκαιότητα συντήρησης, αφού για πολλά χρόνια δεν είχαν γίνει οι απολύτως απαραίτητες εργασίες.

Ακολούθησε ευρεία σύσκεψη στην αντιπεριφέρεια, στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη, Τάσσου Χειβιδόπουλου, για όλα αυτά τα θέματα και εξετάστηκε διεξοδικά η πορεία σύνταξης των αναγκαίων μελετών και οι πιθανοί τρόποι χρηματοδότησης των έργων αποκατάστασης (Αγίου Γεωργίου και Ενετικού) από περιφερειακά προγράμματα του ΕΣΠΑ. Η συζήτηση επεκτάθηκε και σε άλλα θέματα του υπουργείου Πολιτισμού, όπως τα έργα στο Μπούρτζι, στην Ακρόπολη της Τίρυνθας και οι απαλλοτριώσεις στον περιβάλλοντα χώρο της Αρχαίας Ασίνης.

Μετά τη σύσκεψη, η κ. Κονιόρδου, συνοδευόμενη από τον κ. Γκιόλα και τον συντονιστή της ΝΕ Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ, Ηλία Παπαδόπουλο, επισκέφθηκε κοινωνικούς φορείς της περιοχής, συγκεκριμένα την «Πύλη Πολιτισμού», στο Ναύπλιο, όπου η συζήτηση επικεντρώθηκε, μεταξύ άλλων, στη «συνάντηση» θεάτρου και κοινωνικής αλληλεγγύης, καθώς και την «Πολιτιστική Αργολική Πρόταση», στο Άργος, σύλλογο με κέντρο βάρους το θέατρο.