Σάββατο, 02 Δεκεμβρίου 2017 18:29

Κατρούγκαλος: "Στο ελληνικό δημόσιο παραμένει το αεροδρόμιο Καλαμάτας"

Γράφτηκε από τον
Κατρούγκαλος: "Στο ελληνικό δημόσιο παραμένει το αεροδρόμιο Καλαμάτας"

Στο ελληνικό δημόσιο θα παραμείνει, για την ώρα το αεροδρόμιο της Καλαμάτας, όπως δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος, ο οποίος -με την ιδιότητα του βουλευτή Μεσσηνίας, όπως με έμφαση ξεκαθάρισε- επισκέφθηκε σήμερα Σάββατο το μεσημέρι τον διεθνή αερολιμένα “Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος”, της μεσσηνιακής πρωτεύουσας και είχε συνάντηση με τον αερολιμενάρχη Δημήτρη Μανδηλάρη και τους υπόλοιπους εργαζόμενους.

“Απ’ ό,τι πληροφορούμαι, τα τελευταία νέα είναι ότι δεν πρόκειται να ιδιωτικοποιηθεί το αεροδρόμιο της Καλαμάτας” σημείωσε χαρακτηριστικά ο Γ. Κατρούγκαλος όταν ρωτήθηκε σχετικά, ενώ απέφυγε να πάρει θέση για το αν εξετάζεται το ενδεχόμενο μιας ΣΔΙΤ προκειμένου να αναβαθμιστεί η συγκεκριμένη υποδομή, παρατηρώντας ότι “τέτοιες δηλώσεις θέλω να γίνονται από τους αρμόδιους υπουργούς”.

Ο αναπληρωτής υπουργός δεσμεύτηκε ότι θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να βελτιωθεί ακόμα περισσότερο το αεροδρόμιο της Καλαμάτας, τόσο από πλευράς υποδομών, όσο και από πλευράς στελέχωσης, προκειμένου να ανταποκριθεί στη συνεχώς αυξανόμενη κίνηση επιβατών που έχει κάθε χρόνο.

Από την πλευρά του, ο αερολιμενάρχης Δ. Μανδηλάρης δήλωσε ότι ενημέρωσε τον Γ. Κατρούγκαλο για την κατάσταση που επικρατεί στον αερολιμένα της Καλαμάτας, τονίζοντας πως ζήτησε από τον αναπληρωτή υπουργό να βοηθήσει ώστε η ανοδική πορεία του αεροδρομίου να εξυπηρετηθεί, τόσο ως προς τις υποδομές του, όσο και ως προς τη στελέχωσή του, δεδομένου -όπως επισήμανε- ότι τη φετινή εξαιρετική χρονιά αναμένεται να την διαδεχθεί μια ακόμα καλύτερη, το 2018.

Β.Γ.Μ.


NEWSLETTER