Πέμπτη, 15 Φεβρουαρίου 2018 08:57

Ο Βίτσας διαμηνύει με τους βουλευτές: Οριστικό τέλος για το στρατόπεδο της Καλαμάτας

Γράφτηκε από την
Ο Βίτσας διαμηνύει με τους βουλευτές: Οριστικό τέλος για το στρατόπεδο της Καλαμάτας

 

Από τα πλέον επίσημα χείλη, από τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Αμυνας Δημήτρη Βίτσα, επιβεβαιώνεται το κλείσιμο του στρατοπέδου του 9ου Σ.Π, στην Καλαμάτα και των κέντρων νεοσύλλεκτων στη χώρα.

Η επιβεβαίωση από τον κ. Βίτσα δόθηκε στους βουλευτές Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώτα Κοζομπόλη και Πέτρο Κωνσταντινέα, σε χθεσινή συνάντησή τους, προκειμένου να ενημερωθούν για τις τελικές αποφάσεις σχετικά με το στρατόπεδο Καλαμάτας. Ο υπουργός επεσήμανε ότι τα στρατόπεδα θα αποδοθούν στις τοπικές κοινωνίες και ζήτησε προτάσεις για την καλύτερη αξιοποίηση του στρατοπέδου της Καλαμάτας - ενώ δήλωσε επίσης ότι έχει ξεκινήσει η διαδικασία αναβάθμισης της 120 ΠΕΑ, για τη δημιουργία διεθνούς εκπαιδευτικού κέντρου ιπτάμενων.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του υπουργού προς τους δύο βουλευτές, όπως ανακοίνωσαν οι ίδιοι:

«Αλλάζει πλήρως ο τρόπος κατάταξης στο στρατό και απενεργοποιούνται τα κέντρα νεοσύλλεκτων σε όλη την Ελλάδα. Επομένως απενεργοποιείται και το στρατόπεδο της Καλαμάτας, ως κέντρο νεοσύλλεκτων. Μετά την απενεργοποίηση των στρατοπέδων, τα στρατιωτικά οικήματα και οι στρατιωτικές λέσχες υπάγονται στο Ταμείο Εθνικής Αμυνας (ΤΕΘΑ), ώστε με συγκεκριμένη διαδικασία να αποδοθούν στη τοπική κοινωνία.

Επομένως πρέπει άμεσα, με συντονισμένο και συντεταγμένο τρόπο, να καταρτιστούν και να υποβληθούν προτάσεις για την όσο το δυνατό καλύτερη αξιοποίηση του στρατοπέδου Καλαμάτας.

Παράλληλα ο υπουργός δήλωσε, ότι έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία αναβάθμισης της 120 ΠΕΑ, για τη δημιουργία Διεθνούς Εκπαιδευτικού Κέντρου Πτήσεως, στην Καλαμάτα. Επίσης, προωθείται η δημιουργία Σχολείου Εκπαίδευσης Θαλάσσιας Επιβίωσης (ΣΕΘΕ) και Ενόργανης Πτήσης. 

Η αναβάθμιση της 120 ΠΕΑ με τις συγκεκριμένες εκπαιδευτικές δραστηριότητες σε διεθνές επίπεδο, αναμένεται να φέρει όφελος στο ΥΕΘΑ 100 εκ. ευρώ στο βάθος 10ετίας. Ταυτόχρονα η ανάπτυξη των συγκεκριμένων εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων θα αποφέρουν όφελος στην τοπική κοινωνία».


NEWSLETTER