Τρίτη, 17 Ιανουαρίου 2012 21:23

Δεν αλλάζει τίποτα στην εκτός σχεδίου δόμηση ξεκαθάρισε ο αν. υπουργός Περιβάλλοντος Ν. Σηφουνάκης

Γράφτηκε από την
Δεν αλλάζει τίποτα στην εκτός σχεδίου δόμηση ξεκαθάρισε ο αν. υπουργός Περιβάλλοντος Ν. Σηφουνάκης

Η εκτός σχεδίου δόμηση θα συνεχίσει να διέπεται από το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο. Αυτό διευκρίνισε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Νίκος Σηφουνάκης απαντώντας σε ερώτηση που είχαν καταθέσει 34 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ μεταξύ των οποίων ο Δημήτρης Κουσελάς, η Νάντια Γιαννακοπούλου και ο Λεωνίδας Γρηγοράκος. Ο κ. Σηφουνάκης ξεκαθαρίζει ότι "δημιουργήθηκαν παρερμηνείες ως προς το άρθρο 14 του Σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος το οποίο κάθε άλλο παρά στοχεύει στην απαγόρευση της εκτός σχεδίου δόμησης. Αντιθέτως, συμπληρώνει, εξειδικεύει και κατοχυρώνει κάθε πολίτη που επιθυμεί να δημιουργήσει δράσεις στις εντός σχεδίου πόλεως και εντός οικισμού περιοχές, καθώς και στις εκτός σχεδίου περιοχές". Στη συνέχεια, ο αναπληρωτής υπουργός διασαφηνίζει ότι η σύγχυση προκλήθηκε από την παράγραφο 9 της Ζώνης Α και 18 της Ζώνης Γ που όμως δεν αφορά την ολοσχερή κατάργηση της εκτός οικισμών δόμησης.
Μετά την απαντητική επιστολή του κ. Σηφουνάκη, με την οποία ξεκαθαρίζεται το ζήτημα στο σύνολό του, η βουλευτής Νάντια  Γιαννακοπούλου εξέφρασε την ικανοποίησή της δηλώνοντας:
«Η απάντηση του αναπληρωτή υπουργού, είναι σαφής ως προς τις ανησυχίες που είχαμε διατυπώσει στην επιστολή μας και ξεκαθαρίζει ότι το ζήτημα οφείλεται σε παρερμηνεία των προθέσεων του υπουργείου, καθώς δεν τίθεται επ’ ουδενί θέμα καθολικής κατάργησης της εκτός σχεδίου δόμησης. Η καθολική απαγόρευση της εκτός σχεδίου δόμησης θα ήταν μια καταστροφική διάταξη που θα απαξίωνε χιλιάδες περιουσίες, θα προκαλούσε καίριο πλήγμα στην οικοδομή και θα γεννούσε ακόμη μια γενιά αυθαιρέτων».


NEWSLETTER