Πέμπτη, 29 Μαρτίου 2018 10:46

Ο γενικός γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής αύριο στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από την
Ο γενικός γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής αύριο στην Καλαμάτα

 

Ο Ευτύχης Φυτράκης γενικός γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής του υπουργείου Δικαιοσύνης θα είναι αύριο στην Καλαμάτα.

Ο γ.γ. θα είναι παρών στην πρώτη πανηγυρική συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας Προστασίας Ανηλίκων (ΕΠΑ). Νωρίτερα τ’ απόγευμα θα έχει συναντήσεις με τους δικαστές ανηλίκων των Δικαστηρίων Καλαμάτας και Κυπαρισσίας, καθώς και με αυτοδιοικητικούς για τη λειτουργία της Επιτροπής Κοινωνικής Υποστήριξης Αποφυλακισμένων.

Η “Ε” μίλησε χθες σχετικά με την επίσκεψη αυτή με τη βουλευτή Μεσσηνίας, δικηγόρο Γιώτα Κοζομπόλη. Η βουλευτής υπενθύμισε ότι η ΕΠΑ επαναλειτούργησε μετά από 7 χρόνια, οπότε και έκλεισε το Γραφείο Επιμελητών Ανηλίκων. Πέρυσι λοιπόν, όταν άνοιξε και πάλι το εν λόγω γραφείο, επισημάνθηκε αυτό το κενό από την τωρινή επιμελήτρια Ανηλίκων Αγγελική Ρουμελιώτου. Ξεκίνησε λοιπόν από το υπουργείο Δικαιοσύνης μια διαδικασία αναδιοργάνωσής του, αυτή τη φορά σε επίπεδο Εφετείου (πριν λειτουργούσε με πρόεδρο πρωτοδίκη).

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ύπαρξη καταρχάς και η αποτελεσματικότητα της λειτουργίας του στη συνέχεια θεωρείται εξαιρετικά σημαντική στο κομμάτι της πρόληψης σε ό,τι αφορά αυτό που ονομάζουμε παραβατικότητα ανηλίκων. Και όπως επεσήμανε και η κ. Κοζομπόλη το συγκεκριμένο όργανο μπορεί να εστιάσει ειδικά σε ομάδες με υψηλή παραβατικότητα. Ο Ευτύχης Φυτράκης λοιπόν θα εξηγήσει όλα αυτά στην πανηγυρική συνεδρίαση αύριο στις 7.30 μ.μ., στο εντευκτήριο του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας, στο ισόγειο του Δικαστικού Μεγάρου.

Εν τω μεταξύ με την ευκαιρία της έλευσης του γενικού γραμματέα, ο Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας κινήθηκε γρήγορα και έστειλε ήδη υπόμνημα στο υπουργείο Δικαιοσύνης σχετικά με την ανάγκη στελέχωσης των δικαστικών υπηρεσιών. Ενα θέμα που θα συζητήσει με τον κ. Φυτράκη, αν και δεν είναι της απόλυτης αρμοδιότητάς του. Πάντως, μετά την αποστολή του υπομνήματος και σχετική παρέμβαση της Γιώτας Κοζομπόλη, ο αρμόδιος γενικός γραμματέας Δημήτρης Παπασπύρου είναι ενήμερος.

Ν.Κ.


NEWSLETTER