Παρασκευή, 12 Νοεμβρίου 2010 23:19

Παναγιώτης Ρήγας: Η ανάπτυξη της Πελοποννήσου το διακύβευμα των αυριανών εκλογών

Γράφτηκε από την

«Η ανάπτυξη της Μεσσηνίας και της Πελοποννήσου είναι το διακύβευμα των αυριανών κρίσιμων εκλογών για την Περιφέρεια Πελοποννήσου», σημείωσε χθες στην Καλαμάτα ο υφυπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης Παναγιώτης Ρήγας. Και παρατήρησε ότι ο πολυσυλλεκτικός συνδυασμός με επικεφαλής τον Πέτρο Τατούλη έχει την εμπειρία, το σχέδιο, τη φαντασία αλλά και τα πρόσωπα για να δρομολογήσει την ανάπτυξη, ενώ πιστεύει στη μεταρρύθμιση του "Καλλικράτη".

Αρχικά ο υφυπουργός, με τον ερχομό του στην Καλαμάτα, επισκέφτηκε το εκλογικό κέντρο του Πέτρου Τατούλη, στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Στη συνέχεια σε συνέντευξη Τύπου στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας, μετά τη συνάντηση με τη διοίκησή του, ο Παναγιώτης Ρήγας είπε ότι ο συνδυασμός Τατούλη είναι ένας αυτοδιοικητικός συνδυασμός, με στελέχη από το μεγαλύτερο πολιτικό φάσμα της χώρας και από το ΠΑΣΟΚ. Και παρατήρησε πως «κάναμε μια επιλογή που δεν έχει να κάνει με προσωπικά στοιχήματα, όπως έκανε ο κ. Σαμαράς με τον κ. Δράκο που αποτελεί προσωπικό του στοίχημα».

Ο Μεσσήνιος στην καταγωγή υφυπουργός προκάλεσε τον κ. Δράκο «να μας πει και να πείσει τον κόσμο ποιες ήταν οι μεγάλες παρεμβάσεις, οι καινοτόμες πρωτοβουλίες που πήρε ως νομάρχης και προσέθεσαν αξία στη Μεσσηνία». Επεσήμανε επίσης ότι «δεν πρέπει να βλέπουμε τις σημαντικότατες αυτές εκλογές ως μέτρηση κομματικών δυνάμεων. Την Κυριακή δε μας απασχολεί αν θα δικαιωθεί ο Σαμαράς, ο Παπανδρέου, η πολιτική ΠΑΣΟΚ ή Ν.Δ., αλλά αν θα υπάρξει δικαίωση ενός τόπου που θέλει καλύτερο μέλλον. Τους Μεσσήνιους τους ενδιαφέρει ποιος θα είναι ο αντιπεριφερειάρχης, αυτός που θα διοικεί το νομό».

Ο υφυπουργός Οικονομικών Δημήτρης Κουσελάς ανέφερε ότι το ψηφοδέλτιο Τατούλη «είναι ένα υπερκομματικό ψηφοδέλτιο που στηρίζεται σε μια μεγάλη συμμαχία πολύχρωμων δυνάμεων, που έχει τη θέληση να γυρίσουμε σελίδα». Και παρατήρησε ότι «η άλλη επιλογή είναι ένα ψηφοδέλτιο αυστηρά μονοκομματικό, της Ν.Δ., για το οποίο ο κ. Σαμαράς το έχει πάρει επί προσωπικού. Ο Δ. Δράκος έχει κουράσει. Μπορεί να συνδέσει το όνομά του μ’ ένα μεγάλο έργο στη Μεσσηνία; Νικητής θα είναι ο Τατούλης. Τον κόσμο δεν τον απασχολούν τα προσωπικά, τα κομματικά στοιχήματα».

Ο βουλευτής Οδυσσέας Βουδούρης εκτίμησε ότι «σήμερα έχουμε να κάνουμε μια επιλογή μεταξύ πραγματικών λύσεων, όχι ιδανικών». Απευθυνόμενος στους φίλους του ΠΑΣΟΚ επεσήμανε ότι «το ακούσαμε το μήνυμα της Κυριακής, αλλά τώρα πρέπει να διαλέξουμε την καλύτερη λύση. Και για τη Μεσσηνία, είναι ο Χρήστος Μαλαπάνης. Το διακύβευμα είναι να πάει μπροστά η Μεσσηνία και η Πελοπόννησος. Θα δώσω τη μάχη για να βγει ο Μαλαπάνης». Απευθυνόμενος δε στους ψηφοφόρους της Αριστεράς, είπε ότι «μαζί με την εκλογή των δημάρχων στη Μεσσηνία η εκλογή Δράκου θα είναι μια ασφυκτική κατάσταση, όχι μόνο για το ΠΑΣΟΚ».

Η βουλευτής Νάντια Γιαννακοπούλου παρατήρησε ότι το διακύβευμα είναι «ποιος συνδυασμός μπορεί να σημαίνει καλύτερο μέλλον για την Πελοπόννησο. Η "Νέα Πελοπόννησος" έχει τα πρόσωπα που θα υπηρετήσουν με τον καλύτερο τρόπο την αναπτυξιακή προοπτική της Πελοποννήσου».

Ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Μαλαπάνης επεσήμανε ότι κυρίαρχα ζητήματα «για να αποτελέσει παρελθόν η διαφθορά είναι η καταπολέμηση της γραφειοκρατίας και η ανάδειξη της εξυπηρέτησης του πολίτη». Παρατήρησε ότι «το διακύβευμα των αυριανών εκλογών είναι αυτοδιοικητικό, αναδεικνύεται η τοπική διάσταση, φεύγει το πολιτικό μήνυμα». Και σημείωσε πως «τη διαφορά θα τη σηματοδοτήσουν η αναδιάρθρωση των υπηρεσιών και το σχέδιο ανάπτυξης για την Πελοπόννησο».

 

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

Σε απανωτές ερωτήσεις για παλιότερες δηλώσεις του Π. Τατούλη κατά του ΠΑΣΟΚ, καθώς και για την καταγγελία της Φωτεινής Πιπιλή πως παίρνει σύνταξη βουλευτή και μισθό γιατρού, ο κ. Ρήγας απάντησε καταρχάς: «Οχι σε μια πολιτική που έχει γίνει σε επίπεδο δηλώσεων. Να ασχοληθούμε κι εμείς με το... τι έχει πει το κάθε πρωτοκλασσάτο στέλεχος της Ν.Δ.για τον πρόεδρο του κόμματος;».

Για το δεύτερο ζήτημα είπε: «Δεν μπορεί ένα πολιτικό πρόσωπο να αμείβεται πέρα από μία θέση - γι’ αυτό και η κυβέρνηση το νομοθετεί. Τέρμα οι διπλές αμοιβές, οι διπλές συντάξεις. Είναι ηθικότατο να πληρώνεται κάποιος γι’ αυτό που εργάζεται».

Ο Δ. Κουσελάς είπε για τον Π. Τατούλη ότι «καθαρός ουρανός, αστραπές δε φοβάται».

Ο Οδ. Βουδούρης σημείωσε ότι «εγώ δε θα το έκανα μάλλον (σ.σ. να παίρνει και σύνταξη και μισθό). Ας το κρίνει ο καθένας ξεχωριστά. Θα μπορούσαμε κι εμείς να βρούμε αντίστοιχα... θέματα για Δράκο και για Σαμαρά».

 

ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Σε γραπτή της δήλωση η Ν. Γιαννακοπούλου κάλεσε σε συμμετοχή στις αυριανές εκλογές, σημειώνοντας:

«Η ψήφος είναι η δύναμή μας και δεν τη χαρίζουμε. Στην Περιφέρεια, στηρίζουμε τον Πέτρο Τατούλη έναν άνθρωπο που μπορεί να λύσει τα προβλήματα με εμπειρία, γνώση και διάθεση για δουλειά. Στο Δήμο Μεσσήνης στηρίζουμε το Νίκο Τζώρτζη, στο Δήμο Πύλου - Νέστορος τον Τάσο Τσορώνη και στο Δήμο Τριφυλίας το Δημήτρη Σωτηρόπουλο, ανθρώπους δοκιμασμένους στην τοπική αυτοδιοίκηση και εκφραστές του μηνύματος της ελπίδας, της προόδου και της προοπτικής».

Γ.Σ.


NEWSLETTER