Πέμπτη, 13 Σεπτεμβρίου 2012 14:19

Λαμπρόπουλος - Αναστασόπουλος τα είπαν με Τζαβάρα

Γράφτηκε από την
Λαμπρόπουλος - Αναστασόπουλος τα είπαν με Τζαβάρα

Ο Βουλευτής Μεσσηνίας κ. Ιωάννης Λαμπρόπουλος και ο Δήμαρχος Μεσσήνης κ. Στάθης Αναστασόπουλος είχαν σήμερα το πρωί συνάντηση στο Υπουργείο Πολιτισμού με τον Υπουργό κ. Κωνσταντίνο Τζαβάρα , την Γεν. Γραμματέα Κα Λίνα Μενδώνη και υπηρεσιακούς παράγοντες.

Συζητήθηκαν : Η δημιουργία νέου Μουσείου στην Αρχαία Μεσσήνη , η συνέχιση των αναστηλώσεων στο Ανδρομονάστηρο και η μελέτη και προστασία του Καθολικού της Ιεράς Μονής Βουλκάνου.

Προέκυψαν τα εξής :

1.] Επαναβεβαιώθηκε από κάθε πλευρά η αναγκαιότητα για την κατασκευή του Μουσείου και αποφασίσθηκε να μεταβεί το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο το συντομότερο δυνατό στο χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης για να μελετήσει από την αρχή τα νέα δεδομένα , σε ότι αφορά τον χώρο και τον τρόπο λειτουργίας του .

2.] Το Υπουργείο Πολιτισμού , όπως και η Περιφέρεια Πελοποννήσου , θα δρομολογήσουν την συνέχιση της αναστύλωσης του Ανδρομονάστηρου .

3.] Η Γενική Γραμματέας και οι υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου, θα επισκεφθούν το Καθολικό της Ιεράς Μονής Βουλκάνου και θα μελετήσουν τις εργασίες που πρέπει άμεσα να γίνουν για την προστασία του μνημείου. 

 

Από το Γραφείο Τύπου του Ι. Λαμπρόπουλου


NEWSLETTER