Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου 2020 08:47

Τριφυλία: Υποσχέσεις Θεοδωρικάκου για δρόμο και Κυπαρισσιακό Κόλπο

Γράφτηκε από την
Τριφυλία: Υποσχέσεις Θεοδωρικάκου για δρόμο και Κυπαρισσιακό Κόλπο

 

 

Χρηματοδοτικό πακέτο αναπτυξιακών έργων που θα αφορά όλους τους δήμους και τις περιφέρειες της χώρας ανακοίνωσε ότι θα υπάρξει σύντομα από το υπουργείο Εσωτερικών ο υπουργός Τάκης Θεοδωρικάκος, κατά την επίσκεψή του στην Τριφυλία και στη συνάντηση που είχε με το δήμαρχο Γιώργο Λεβεντάκη.

Οπως είπε, το πρόγραμμα θα έχει εξασφαλισμένους πόρους χρηματοδότησης πολύ μεγαλύτερο από αυτό της προηγούμενης τετραετίας.

Ο υπουργός άκουσε τα ζητήματα που έθεσε ο δήμαρχος, αφού τον καλωσόρισε, για την ανάγκη στήριξης της περιοχής, όπως το λιμάνι, το κάστρο, οι υποδομές, το θέμα του Κυπαρισσιακού και η ανάγκη τουριστικής ανάπτυξης. Σημείωσε πως σύντομα θα υπάρχουν εξελίξεις και ανακοινώσεις για το δρόμο (εννοώντας το Καλό Νερό - Τσάκωνα), ενώ θα εξεταστεί και το θέμα του Κυπαρισσιακού Κόλπου.

Σε ό,τι έχει να κάνει με την υποστελέχωση των δήμων σε μηχανικούς τόνισε πως θα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση που η ΕΕΤΑ θα μπορεί να συνεργάζεται με μηχανικούς τους οποίους στη συνέχεια θα διαθέτει στους δήμους.

Τέλος, ο κ. Λεβεντακης έθεσε το ζήτημα που έχει προκύψει στη ΔΕΥΑΤ, όπου με δικαστική απόφαση δεν ανανεώνονται οι συμβάσεις 13 εργαζομένων, κάτι που σημαίνει ότι θα πρέπει να κλείσει, όπως και για την κατάσταση των δικτύων ύδρευσης. Ο κ. Θεοδωρικακος δεσμεύτηκε ότι θα εξετάσει το θέμα και πως σε ότι αφορά τα δίκτυα θα γίνει σύσκεψη.

Η συνάντηση έγινε παρουσία των βουλευτών Μεσσηνίας Μίλτου Χρυσόμαλλη και Περικλή Μαντά, του αντιπεριφερειάρχη Στάθη Αναστασόπουλου, της δημάρχου Οιχαλίας Γιώτας Γεωργακοπούλου, του γενικού γραμματέα της ΚΕΔΕ Δημήτρη Καφαντάρη και άλλων αυτοδιοικητικών.


NEWSLETTER